Peuterarrangement

Op maandag- en donderdagochtend of op dinsdag- en vrijdagochtend bieden wij voor kinderen vanaf 2,5 jaar het Peuterarrangement aan. Kinderen ontdekken en spelen samen met leeftijdsgenootjes volgens het Vroege en Voorschoolse educatieprogramma Uk en Puk. Er wordt gewerkt in thema’s, aan verschillende ontwikkelingsgebieden (zoals taal, motoriek en sociaal-emotioneel). Zo wordt de stap naar de basisschool een stukje kleiner.

Bij het Peuterarrangement beginnen de kinderen de dag met vrij spelen. Als alle kinderen er zijn gaan zij in een kring zitten voor het kringgesprek. De kinderen mogen vertellen over wat hen bezighoudt en aan de hand van Puk kaarten wordt het ochtendprogramma doorgenomen. Daarna is er tijd voor activiteiten en om te spelen in de “speelhoeken” en daarna fruit te eten en te drinken. De ochtend wordt afgesloten met buiten spelen en een afscheidsliedje.
 

Peutergroep

Op de peutergroep hebben we een vast dagritme dat een belangrijke basis is voor de dag: eetmomenten, verzorgingsmomenten en slaaptijden wisselen we af met activiteiten. De groep is ingedeeld in verschillende hoeken, waarin kinderen samen of alleen hun eigen spel kunnen spelen. Daarnaast bieden wij activiteiten aan, waar de kinderen vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Hiermee stimuleren wij kinderen om zich spelenderwijs te ontwikkelen en in eigen tempo de wereld te ontdekken. Bij de peutergroep beginnen de kinderen de dag met vrij spel. Als alle kinderen gebracht zijn, gaan we gezellig samen aan tafel. Dit is een moment van rust waarbij er aandacht is voor elkaar.

Wij stimuleren de kinderen om naar elkaar te luisteren, zodat ze kunnen vertellen wat ze hebben meegemaakt, we zingen samen liedjes, drinken gezamenlijk wat en eten fruit. Deze gezamenlijke start is ook een duidelijk markeringspunt, waarbij we met de kinderen aan de hand van de puk kaarten de dagindeling doornemen.