Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

Nadat de kinderen uit school komen, starten we met een gezamenlijk eet- en drinkmoment bij onze BSO. Nadat ze wat gegeten en gedronken hebben kunnen de kinderen kiezen welke activiteit ze gaan doen. We organiseren veel activiteiten in de groepsruimte, of de aula, zitkuil, kleutergymzaal of lekker buiten op het schoolplein.

We hebben drie BSO-groepen verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen: 

De merels

Dit zijn de allerjongste kinderen, groep 1 en 2 van de basisschool. De leeftijd in deze groep is 4, 5 en 6 jaar. Deze groep bevindt zich op de onderbouwlocatie naast de verticale groep Okidoki’s van het kinderdagverblijf. Dit is voor veel kinderen een bekende ruimte. We spelen hier veel samen en bedenken samen leuke activiteiten om te gaan doen.

De papegaaien

In deze groep zitten kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool. De leeftijd in deze groep is 6, 7 en 8 jaar. Deze groep bevindt zich op de onderbouwlocatie naast de groepen 4. De centrale hal wordt ook gebruikt door de BSO-kinderen. Dit geeft veel ruimte om lekker te spelen en speciale activiteiten te bedenken en doen.

De vossen

Dit is de oudste groep kinderen, groep 5 t/m 8. De leeftijd in deze groep is 8 t/m 12 jaar. Zij maken gebruik van twee ruimtes op de bovenbouwlocatie. De unit op het schoolplein en zij kunnen ook gebruik maken van het flexlokaal in de basisschool. Het is fijn voor deze oudste kinderen dat ze een aparte plek hebben om te ontspannen en spelen. Op de bovenbouwlocatie kunnen kinderen ook koken en “drukkere” activiteiten beleven in de unit of op het schoolplein. Rustigere activiteiten doen we in het Vlinderlokaal.

 

Inschrijven BSO

Wil je je inschrijven voor de BSO? Dat kan via www.kanteel.nl/inschrijven.