Stel cookie voorkeur in

8 mei 2020


We gaan weer naar school vanaf 11 meiBeste ouders/verzorgers,

Na bijna 6 weken thuisonderwijs en (voor de meesten) 2 weken vakantie mogen we weer naar school. Weliswaar in 2 delen, maar het begin is er weer. Alle kanjers (kinderen, ouders en de teams onderwijs en opvang) hebben de afgelopen maanden een wereldprestatie geleverd. In de media lezen we berichten over het eventueel oplopen van een leerachterstand in die 6 weken. "Ieder mens is gebouwd om zichzelf te ontwikkelen en heeft een natuurlijke behoefte aan relatie, autonomie en competentie" en "Eerst het kind en dan de leerling" zijn gevleugelde uitspraken van pedagoog Luc Stevens. En daar wil ik me graag bij aansluiten. We gaan vanaf maandag eerst investeren in die relatie, het groepsgevoel weer herpakken en oog hebben voor het individu maar ook voor de groep. De vele verhalen vanuit de kinderen geven genoeg voeding voor de leerkrachten. Daarna gaan we ons weer voorzichtig richten op de leerstof en proberen om in het ritme te komen. Daarnaast zullen wij en wellicht u ook nog vragen hebben, want niemand heeft de wijsheid in pacht. Ook in het team leeft er onzekerheid en dat mag. Hoe gaan we om met dit tijdelijke nieuwe normaal?  In onderstaande grafic ziet u onze belangrijkste richtlijnen. We gaan ervoor en hebben er heel veel zin in. Let goed op elkaar, uzelf en blijf gezond! Samen kunnen we dit aan!

    Groeten,

    Hans van Zoggel   

 

Richtlijnen Sparrenbos 

                              Ouderapp Social SchoolsDoor de huidige omstandigheden is de uitrol van de communicatie school app Social Schools vertraagd. Met de MR en MT is afgesproken om de app vanaf begin juni uit te rollen. Dat betekent dat u dan vanuit school een koppelcode ontvangt die u moet bevestigen, waarna we in de maand juni kunnen oefenen met de app. Vanaf het schooljaar 20/21 is deze app dan het communicatiemiddel tussen school en thuis. Of de kinderopvang ook aansluit is nu nog niet duidelijk.

 

Studiedag 4 meiVia MS teams hebben we afgelopen maandag interactief vergaderd. In de ochtend stonden het nieuwe taakbeleid in 20/21 en de herstart vanaf 11 mei centraal. In de middag zijn de teamleden aan de slag gegaan met de praktische invulling van de herstart per 11 mei in samenhang met het aanbod thuisonderwijs.  De laatste studiedag van dit schooljaar is op dinsdag 2 juni.

                                                                             

                               Activiteiten t/m einde schooljaar De schoolfotograaf en schoolreis gaan dit jaar niet door. Het schoolkamp groep 8  krijgt een andere vorm (in de week van 29 juni niet op de kamplocatie maar enkele leuke activiteiten in de buurt van school) en ook de eindmusical groep 8 zal een alternatieve vorm gaan krijgen. De groep 8 leerkrachten zullen de ouders van groep 8 daarover nog informeren.

 

Verjaardagen 


Vr 8 mei
Nova Hillen (10 jaar) - groep 6B

Zo 10 mei
Mason Coumans (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas
Lucas van Veghel (7 jaar) - groep 4A

Ma 11 mei
Suus Donkers (8 jaar) - groep 4B
Robbe Gevers (12 jaar) - groep 8A

Wo 13 mei
Ruben van der Pasch (9 jaar) - groep 5A

Do 14 mei
Lieke Rutten (10 jaar) - groep 6A


GEFELICITEERD namens het hele team! 

Spreuk