Stel cookie voorkeur in

6 maart 2020


Sparrenpodium groep 3

Woensdag 11 maart van 12.00 uur tot 12.30 uur zullen beide groepen 3 schitteren op het podium van de onderbouwlocatie. We hopen op een grote opkomst! 

Wij wensen u alvast veel kijkplezier toe.

Let op: Sparrenpodium groep 5 is in verband met wisseling van leerkrachten verzet van 25 maart

naar woensdag 27 mei(11-12 uur).

 

Koningsspelen

Vrijdag 17 april vinden de Koningsspelen plaats. Hiervoor zijn wij weer op zoek naar veel hulpouders.  De groepen 1 t/m 3 spelen spelletjes op het speelplein van de onderbouw locatie. De groepen 4 sporten op het speelplein van de bovenbouw locatie.  De groepen 5 t/m 8 gaan sporten op de hockeyvelden van Maliskamp.Wij zoeken hulpouders voor alle groepen!
Bij de groepen 1 t/m 3 gaan de ouders een groepje begeleiden bij de spelletjes. Bij de groepen 4 en 5 t/m 8 staan de ouders bij een spel. De ochtend is van 8.30 u tot 12.30 u.

Vindt u het leuk om te komen helpen? Meldt u dan aan bij Pascal (pascal.vanschijndel@signumonderwijs.nl). Geef hierbij ook aan voor welke locatie u zich opgeeft en de naam van uw zoon/dochter. Wij hopen op veel aanmeldingen zodat het een geslaagde dag gaat worden.

Alvast hartelijk dank voor alle hulp!

Werkgroep Koningsspelen


 

Schoolfotograaf

Maandag 30 maart komt de schoolfotograaf weer op EC 't Sparrenbos. De oudervereniging zal de leerlingen uit de klassen halen.

 

Loden waterleidingen in (school)gebouwen

In de meeste huizen die gebouwd zijn voor 1945 werd lood gebruikt voor de leidingen. Maar ook in huizen met bouwjaar 1945 tot 1960 worden nog wel eens loden leidingen aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat een te hoge loodconcentratie in waterleidingen schadelijk kan zijn voor kinderen tot en met 7 jaar, ongeboren kinderen en zuigelingen die flesvoeding krijgen.

Binnen alle Bossche Schoolbesturen zijn er op dit moment 4 gebouwen met een bouwjaar van voor 1960; deze kunnen mogelijk behoren tot locaties waar nog lood aanwezig zou kunnen zijn. Daar hoort EC ‘t Sparrenbos niet bij. SBK(Beheer schoolgebouwen) is met de gemeente in overleg over de te nemen vervolgstappen en plan van aanpak voor deze schoolgebouwen.

 

Coronavirus; bericht van de GGDBeste ouders/verzorgers,

De GGD ontvangt dagelijks diverse vragen over het nieuwe coronavirus. In dit bericht lees je meer over het coronavirus en preventie op school of kinderdagverblijf. Wat als kinderen, leerlingen, studenten, medewerkers ziek worden?

Sommige mensen vragen we om fysiek contact met anderen te beperken (social distancing). Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet geraakt kunnen zijn met het coronavirus. Dat betekent dat zij niet naar hun werk of school mogen. Dit geldt voor de volgende twee groepen mensen:

• Huisgenoten van patiënten met het coronavirus
• Mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst én verkoudheidsklachten of koorts hebben. Deze klachten kunnen het begin zijn van coronavirus. Deze mensen moeten thuis blijven om uit te zieken en anderen niet te besmetten.

Bel met de huisarts als de klachten erger worden. De huisarts kijkt wat er gedaan moet worden, en overlegt zo nodig met de GGD. Besteed aandacht aan handhygiëne

De belangrijkste maatregelen die onderwijsinstellingen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

• Was je handen regelmatig met water en zeep. Gebruik eventueel onze poster handen wassen op jouw locatie(s).

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

• Gebruik papieren zakdoekjes.

Heb je vragen?

Als GGD volgen we de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen wij samen met het RIVM en de veiligheidsregio. Alle huisartsen zijn geïnformeerd door de GGD. Meer informatie over het coronavirus kun je lezen op de website van de GGD en op de website van het RIVM. Zit jouw vraag hier niet tussen?
Bel dan met onze GGD: 0900 364 64 64 of het RIVM 0800 1351. 

Met vriendelijke groet,

GGD Hart voor Brabant

 

Maandoverzicht


 

 

PoppenconsultatiebureauWat hebben we voor je in petto?

Poppenconsultatiebureau
Is jouw pop of knuffel ziek of wil je hem of haar gewoon even laten nakijken om zeker te weten dat je je vriend(in) gezond weer mee naar huis neemt? Kom dan op zaterdag 7 maart samen bij onze poppendokters langs. Wij zorgen ervoor dat jouw maatje goed onderzocht, gemeten, gewogen en verzorgd wordt, zodat hij of zij helemaal beter met jou naar huis gaat. Om 13.45 uur opent de kassa, het spreekuur bij het doktoren is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Een consult kost €2,50 per kind (let op: alleen contant!). Onze poppendokters zitten voor je klaar in Perron-3 op de eerste etage (bij het ‘echte’ consultatiebureau). Om het wachten te overbruggen, liggen er in de wachtkamer voldoende kleurplaten klaar en verwennen we je met een lekker glaasje ranja. Neem ook gezellig je broertje, zusje, vriendje en/of vriendinnetje mee, met of zonder poppen- of dierenvriendje zijn zij natuurlijk ook van harte welkom!

 

KinderVakantieWeek 2020De voorbereidingen voor de KinderVakantieWeek van dit jaar zijn gestart en we kijken er nu al onwijs naar uit! Pak je agenda, blok 17 t/m 21 augustus en ben erbij tijdens de gezelligste week van het jaar! En als je je agenda toch bij de hand hebt, is het handig om ook alvast de volgende data te noteren: 
• Dinsdag 24 maart 20.00 uur – 21.30 uur: Informatieavond KVW 2020 (SJV-gebouw - Mimosastraat 1, Rosmalen)
• Vrijdag 27 maart 9.00 uur – vrijdag 3 april  23.00 uur: Inschrijftermijn KVW 2020 (online, vanaf iedere plek, mag zelfs in pyjama) 
 

 

Verjaardagen

Za 7 maart
Timo Saldan (9 jaar) - groep 5A
Bo Sung (6 jaar) - groep 1/2 Berenklas

Zo 8 maart
Daniela Goedhart (12 jaar) - groep 8A
Ruben van den Heuvel (7 jaar) - groep 3B
Nena Peeters (7 jaar) - groep 3A

Ma 9 maart
Teun Stoffele (4 jaar) - Giraffenklas

Di 10 maart
Kiran van Hunen (12 jaar) - groep 8A

Wo 11 maart
Finn Vos (12 jaar) - groep 8B


GEFELICITEERD namens het hele team! 

Spreuk