Stel cookie voorkeur in

6 februari 2020


Versieren carnavalWe zijn nog op zoek naar ouders die de bovenbouwlocatie mee willen versieren voor carnaval. Heb jij tijd en zin om ons een handje te komen helpen op 14 februari om 13.15 uur? Geef het dan door aan bianca.dappers@signumonderwijs.nl

 

Extra leerkracht groep 1/2Vanaf maart tot aan de zomervakantie kunnen we door de groei van het aantal kleuters een extra leerkracht in de groepen 1/2 benoemen. Juf Esther van Gerwen zal de uitstroomgroep(Vlindergroep) van ongeveer 22 groep 2 kleuters gaan begeleiden. Afgelopen dinsdag was hierover een infoavond voor alle ouders van groep 2. 

 

Vignet Bewegen en Sport 

                     

Met succes is het themacertificaat Bewegen en Sport tot januari 2023 verlengd. Dit is een onderdeel van het vignet De Gezonde School. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun kinderen.(https://www.gezondeschool.nl)

 

Handige handen gevraagd 

Bent u een handige ouder/verzorger/opa/oma/buurman/buurvrouw en wilt u EC 't Sparrenbos graag helpen? Dan zouden we het geweldig vinden als u ons een helpende hand kan komen bieden. Denk aan loszittende deurklinken/wc brillen, straat- en snoeiwerk schoolplein,licht boorwerk in de groepen,herstel van kleuterfietsjes,schilderwerk enz.. Interesse? Meldt u zich dan aan bij Pascal van Schijndel( 073 8511115) of pascal.vanschijndel@signumonderwijs.nl 

 

FietsverlichtingsactieAfgelopen dinsdag werd er voor de groepen 4 t/m 8 een fietsverlichtingsactie gehouden. Elke groep kreeg een verkeersles die werd gegeven door een medewerker van Gemeente Den Bosch. Er werd voorlichting gegeven over een veilige fiets in quizvorm. En een fietsenmaker deed een verlichtingscheck op het schoolplein. Het was een leerzame en praktische verkeersles! Zo blijven we de principes van een BVL school goed uitvoeren (Brabants Verkeersveiligheids Label).

 

Mezenkast project

Mezenkast project van het Commissie Groen Team van de wijk Sparrenburg.

Ook wij proberen in onze wijk de overlast van processierupsnesten op een natuurlijke manier aan te pakken. Groep 8 heeft tijdens de lessen handvaardigheid meegeholpen een 50 tal mezenkastjes klaar te maken om op te hangen in de wijk.

De kastjes maken deel uit van ons mezenkastproject. Samen met de gemeente gaan we proberen te monitoren of er in de aankomende jaren in de buurt van deze nestkastjes verandering optreedt in het wel of niet aanwezig zijn van processierupsnesten. De kastjes kunnen komen te hangen in een tuin, tegen een muur of schutting. Of in een eikenboom naast, achter of in de buurt van uw huis.

Woon je in de wijk Sparrenburg en ben je geïnteresseerd om ook mee te doen? Er zijn nog mezenkastjes beschikbaar. Meld je aan op mezenkastje@sparrenburg.nl  en ontvang zo de rest van de info over het project.

Commissie Groen Team van de wijk Sparrenburg

 

Ouder/kindgesprekken

Vandaag 6 februari en dinsdag 11 februari zijn onze ouder/kindgesprekken. 
U heeft zich hiervoor ingeschreven via schoolgesprek.nl


Wij wensen u fijne gesprekken!


 

Voorjaarsvakantie

Vrijdag 21 februari vanaf 12.30 uur begint de voorjaarsvakantie!

We wensen iedereen heel veel plezier en hopen iedereen weer gezond en wel terug te zien op maandag 2 maart.


 

Tijd voor een (kinder)feestje!    Wachten duurt altijd te lang, toch? Samen met de Stichting Vrienden van Rosmalens Carnaval organiseert SJV daarom De Kinderfeesten, de meest gezellige opwarmer voor Carnaval!

Trek je gaafste carnavalsoutfit aan en kom dansen en springen, samen met de speciale sprookjesgasten die we hebben uitgenodigd. Tussen het dansen door kun je allerlei spelletjes spelen, een glittertattoo laten zetten én krijg je superlekkere frietjes J. O ja, ook voor de ouders maken we er een feestje van, dus neem ze gezellig mee! 

• Wanneer: 15 februari 2020
• Waar: De Kentering
• Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur
(deuren open vanaf 13.30 uur)

Toegangsbewijzen voor De Kinderfeesten zijn nu al verkrijgbaar bij Profile Van Hassel in de Dorpsstraat en op de dag zelf aan de kassa van De Kentering (€5,-, alleen kinderen betalen). Op beide verkooplocaties dienen de kaarten gepast en contant betaald te worden.

SJV
 

 

Verjaardagen

Do 6 februari
Anna Blokland (9 jaar) - groep 5A

Za 8 februari
Sophie Laagland (10 jaar) - groep 5A

Di 11 februari
Roos Balfoort (10 jaar) - groep 6A
Geert-Jan Ham (9 jaar) - groep 5B
Josephine Ham (9 jaar) - groep 5A

Do 13 februari
Lars Meijers (4 jaar) - Kikkerklas
Duuk van Rhijn (4 jaar) - Giraffenklas
Nino de Cort (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas
Co Coster (9 jaar) - groep 5B
Jona Hendriks (8 jaar) - groep 4B
Hannah Billy Olivier (10 jaar) - groep 6A


GEFELICITEERD namens het hele team!
 

Spreuk