Stel cookie voorkeur in

23 januari 2020


KorfbaltoernooiEC 't Sparrenbos was met 12 teams vertegenwoordigd tijdens het jaarlijkse korfbaltoernooi voor groep 8. We zijn eerste geworden en hebben zeer fanatiek en sportief gespeeld!!  Weer een geslaagde ochtend.

Ze zagen er professioneel uit in de nieuwe schoolshirts!


 

De Sparrenbots

Ons Team “De Sparrenbots” (Newtonkids Groep 7/8) werd kampioen op de regiofinale van de FIRST LEGO League (FLL) en is daarom door naar de Beneluxfinale.


 
De Beneluxfinale is dit jaar in Breda op zaterdag 25 januari a.s. Wie het leuk vindt om daar te komen kijken, is van harte welkom!

Wedstrijdschema  Team 6778|De Sparrenbots
10:47 Wedstrijd op Tafel 3
11:02 Wedstrijd op Tafel 10
12:05 Jurering Jury F
13:58 Wedstrijd op Tafel 3
14:11 Wedstrijd op Tafel 9
14:35 Pit visit

Locatie Beneluxfinale 
De Beneluxfinale vindt plaats in het Breepark te Breda. Adres: Bavelseparklaan 7, 4817 ZX Breda.

Parkeergelegenheid  
Kom je met de auto en wil je parkeren? De routebeschrijving is te vinden via https://breepark.nl/bereikbaarheid/ Volg de aanwijzingen van de verkeersleiders.

Het thema dit jaar is "City Shaper".
 Wij hebben een nieuwe school ontworpen in de wijk Sparrenburg waar kinderen elke dag veel en gevarieerd kunnen bewegen! Alle bewoners zijn er welkom om een steentje bij te dragen of om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk hebben we rekening gehouden met onze voetprint!!

De robot moet dit jaar missies uitvoeren zoals een schommel in beweging brengen, een hijskraan laten werken, gebouwen verplaatsen, een brug op rijden of een file oplossen.

Het belooft weer een uitdagende wedstrijd te worden!
Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes!


 

Leerlingenraad notulen vergadering 9 januariParkeren bovenbouw auto’s  

Wilt u a.u.b. niet verder dan de vaste parkeerplaats gaan parkeren. Dus niet bij het voetbalveldje en verder. Dit voor de veiligheid van de leerlingen!! 

Fietsen
Het is de laatste tijd enorm druk met fietsen parkeren. Daarom nog even de volgende afspraken: Je mag je fiets pas meenemen als je op de Brabanthoeven of verder dan een kilometer woont van de school, tenzij je een reden hebt dat je na school ergens naartoe moet fietsen. 

Buitenspeelgoed 
Hebben mensen nog buitenspeelgoed die wij mogen hebben en die u niet meer gebruikt.  

BSO gebouw
BSO gebouw heeft splinters, als er vrijwilligers zijn kom graag schuren? Aanmelden via de mail (info@ecsparrenbos.nl) zou fijn zijn.

De leerlingenraad


 

Flessenactie voor de dieren in Australië

 Er is afgelopen 2 weken super hard gewerkt voor heel veel kinderen van school om zoveel mogelijk flessen op te halen. Dat hebben we geweten! We hebben ladingen met flessen in verschillende winkels ingeleverd!

Maar we zijn nog niet klaar. We hopen dat jullie allemaal nog een rondje door de wijk willen maken en nog meer flessen op willen halen! Al die mensen hebben vast weer veel frisdrank gedronken 😉

De komende twee weken kun je de flessen nog inleveren!

 De tussenstand staat al op  114,50 euro.

En er staan nog zakken te wachten om in te leveren dus dat betekent dat er namens EC ‘t Sparrenbos al 30.000 bomen geplant kunnen worden! Hoe gaat zou het zou het zijn als we er daar 40.000 of zelfs 50.000 bomen van kunnen maken!

 Groetjes Quincy en Rik 

Herhaling: Staking 30 en 31 januariZoals u weet zijn er op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2 landelijke stakingsdagen in het onderwijs gepland.

Het volledige team van EC ‘t Sparrenbos gaat ook collectief staken en daarom zullen alle groepen deze 2 dagen geen onderwijs krijgen en is dus de school dicht.

Op vrijdag 31/1 gaan een aantal teamleden naar Den Bosch om deel te nemen aan de manifestatie op de Parade(aanvang 10 uur), waar u ook van harte welkom bent en ons allemaal natuurlijk zeker mag komen steunen. Verder willen we die dag het College van Bestuur van Signum uitnodigen voor een dialoog op school.

Het team van ECS staakt voor kleinere groepen en minder werkdruk, zodat niet alleen uw kind, maar alle kinderen in Nederland goed kwalitatief onderwijs kunnen blijven ontvangen waar ze elke dag recht op hebben. De invalpool is nagenoeg leeg en het moment dat we een groep naar huis toe moeten sturen komt steeds dichterbij. I.v.m. deze staking zal het rapport pas op maandag 3 februari aan uw kind worden meegegeven.


 

Naschoolse activiteiten

Wat een feest! Op donderdag 16 januari waren er ruim 65 kinderen naar het, speciaal voor de bovenbouw georganiseerde, Naschool Sporten gekomen. Met snelle acties, mooie worden en veel spanning was het spel Ultimate Trefbal een groot succes! Wil je vaker meedoen met dit soort spellen dan kan je of dinsdag (onderbouw) of donderdag (bovenbouw) aansluiten bij het Naschools Sporten.Programma voor de donderdagen


 

Aanmelden schooljaar 2020-2021

Het klinkt misschien nog ver weg, maar voordat u het weet is uw kind 4 jaar geworden en mag hij/zij naar school. Wij vragen om uw kind aan te melden als hij/zij in het schooljaar 2020-2021 4 jaar wordt.Deze informatie is prettig voor onze organisatie. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij de administratie of hier downloaden. Wellicht kent u in uw omgeving meer kinderen die binnenkort 4 jaar worden en nog geen broertje en/of zusje hier op school hebben. Ook zij kunnen vrijblijvend een afspraak maken om het onderwijs hier op school met eigen ogen te zien en horen.
 
Fijn als u hen hier attent op maakt.


 

Verjaardagen

Do 23 januari
Indy Iedema (9 jaar) - groep 5B

Vr 24 januari
Indi van Wijck (4 jaar) - groep 1/2 Berenklas
Niek Goedhart (12 jaar) - groep 8B

Zo 26 januari
Jasper van Mourik (8 jaar) - groep 4B
Robin van Wees (6 jaar) - groep 1/2 Berenklas

Ma 27 januari
Runa van Creij (11 jaar) - groep 7A

Di 28 januari
Marciano Bettonvil (8 jaar) - groep 4B

Do 30 januari
Liam Gaasbeek (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas
Stijn Saldan (10 jaar) - groep 6A


GEFELICITEERD namens het hele team!

 


 

Spreuk