Stel cookie voorkeur in

19 december 2019


De Sparrenbots en de FLLDe Sparrenbots hebben gewonnen! Het team dat meedoet aan de FIRST LEGO League heeft dit jaar de regiofinale gewonnen! Dat betekent dat de kinderen door zijn naar de Beneluxfinale.Wat is de FLL in het kort? De FLL bestaat uit 3 onderdelen:

Het project. Elk jaar is er een thema (dit jaar City Shapers). Binnen dat thema moet een probleem gekozen worden en vervolgens opgelost worden. Dit jaar koos het team voor het ontwerpen van onze eigen nieuwe school. Want onze school staat al een tijd op de lijst bij de gemeente. Het project werd gepresenteerd voor een jury. De robot. Elk jaar bouwen de kinderen een robot van lego. Via een EV3 kan die robot rijden. De kinderen programmeren die helemaal zelf. Want die robot moet missies uitvoeren in de robotwedstrijden. Ook moest het team presenteren bij de robotjury. Core Values. Dit gaat over de samenwerking in het team en met andere teams. En over sportiviteit.

En in deze 3 onderdelen was ons team het beste! Het was reuze spannend en moeilijk. De andere teams waren goed. Maar er kan er maar één de beste zijn! 

Door Kees en Risto. 

Bedankt

Waar zouden we zijn zonder onze ouders tijdens deze kerstperiode?

Prachtige versiering op beide locaties
Heerlijke hapjes tijdens de kerstviering
De hulp van onze klassenouders tijdens de kerstviering
Het optreden van ouders bij de musical
De organisatie van beide avonden door de oudervereniging

Bedankt voor de hulp tijdens deze kerstperiode, de leerlingen en het team zijn jullie erg dankbaar!Tevens wensen wij iedereen een hele prettige vakantie, fijne kerstdagen en een goed oud en nieuw. 

Kerstmusical op EC 't sparrenbosGisteren hadden verschillende groepen de kerstviering: eerst gezellig samen zijn en eten in de klas.

Daarna hebben onze leerlingen een prachtige musical bekeken, volledig verzorgd door onze ouders. Zij zijn al maanden bezig met repeteren en dat was te zien. Wat een talenten onder onze ouders!

Bedankt voor al jullie inzet, namens alle leerlingen en het team van EC 't Sparrenbos. Jullie hebben er weer een GEWELDIGE musical van gemaakt.

 

Kerstvakantie Alle leerlingen zijn vrij van 23 december 2019 t/m 3 januari 2020 i.v.m. de kerstvakantie.

 

StakingDe vakbonden hebben zich uitgesproken: donderdag 30 én vrijdag 31 januari gaan het basis- en voortgezet onderwijs plat. “Het kabinet heeft na alle acties nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld”, zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. “We voeren nu de druk op: de actiebereidheid is enorm.”

Houdt u er dus rekening mee dat de school op 30 en 31 januari 2020 dicht kan zijn. Signum wil collectief met alle 25 Signum scholen actie gaan voeren. Dat betekent niet dat alle scholen standaard dicht zijn. De gesprekken hierover zijn nu in volle gang. De afgelopen 4 maanden hebben ouders van diverse groepen gemerkt dat we bij afwezigheid van de leerkracht creatief moeten zijn om aan goede invallers te komen. De invalpool is nagenoeg leeg. Dankzij de fantastische flexibiliteit van veel teamleden heb ik nog geen groep naar huis hoeven te sturen. Maar dat moment gaat wellicht een keer komen..........   In het Signum directieoverleg is ook gesproken over de onderwijsuren. Een kind moet in 8 jaar minimaal 7520 klokuren onderwijs krijgen. Dit komt nu in het gedrang. Hoe reageert de onderwijsinspectie daarop? Vragen die onderwijsland bezighouden. Ik houd u verder op de hoogte.


 

Schoolapp Social Schools/ICT• Vanaf schooljaar 2020/2021 starten we met de hele school met een nieuwe schoolapp; Social Schools. De komende maanden gaan we ons bezig houden met de inrichting ervan. Dat betekent dat vanaf het nieuwe schooljaar de meeste communicatie via school en ouders/verzorgers via de app zal gaan verlopen. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

• In alle groepen zijn de afgelopen weken de oude leerkracht PC's vervangen voor nieuwe laptops. Ook worden de oude leerling PC's in de groepen 4-8 vervangen voor Chromebooks, wat het werken voor de kinderen meer flexibel maakt. Tevens zullen in het vroege voorjaar de meeste oude digiborden(met beamer) vervangen gaan worden in nieuwe Prowise borden. Doordat alle kinderen en teamleden voortaan in de cloud werken(Office 365) is deze grootschalige hardware aanpassing noodzakelijk geworden. 


‚Äč

Gezocht

Gezocht hulpouders voor de luizencontrole  woensdag 8 januari  2020!

Op de woensdag na elke schoolvakantie vindt op ’t Sparrenbos een luizencontrole plaats. Voor 2020 zijn dat de volgende data:

Woensdag 8 januari 2020 (na de Kerstvakantie)
Woensdag 4 maart 2020 (na de voorjaarsvakantie)
Woensdag 13 mei 2020 (na de meivakantie)

Per klas zoeken we minimaal twee ouders die alle kinderen één voor één controleren op luizen en neten. Voor de Giraffenklas, groep 5a, 5b en 8a missen we nog minimaal één hulpouder. Voor groep 7a heeft nog geen enkele hulpouder zich gemeld. Wanneer er onvoldoende hulp is, kan het zijn dat er geen controle plaatsvindt in de groep van je kind.

Help je mee? Stuur dan een e-mail naar werkgroephoofdluis@hotmail.com met daarin:

1) je volledige naam, mobiele telefoonnummer en mailadres 
2) welke klas je graag wilt helpen
3) welke van de drie bovenstaande data je beschikbaar bent

Wil je meer weten over hoofdluis? Ga voor feiten, fabels, instructiefilmpjes of een quiz naar: https://www.rivm.nl/hoofdluis  Leuke voor thuis: Het Klokhuis over hoofdluis


 

Maandoverzicht 

SchoolbiebDe Schoolbieb is a.s. vrijdag (20 december) gesloten in verband met de muziekochtend.
 

 

Verjaardagen

Vr 20 december
Romein van Opdorp (9 jaar) - groep 5A

Za 21 december
Stef Essing (10 jaar) - groep 6A

Zo 22 december
Tim van der Burgt (10 jaar) - groep 6A
Milou Hamers (11 jaar) - groep 7A

Ma 23 december
Kay Budde (12 jaar) - groep 8B
Rivano van Diepen (12 jaar) - groep 8A
Amani van Gelder (11 jaar) - groep 8A
Annabelle Verhelst (12 jaar) - groep 8B

Wo 25 december
Kas Vermeulen (8 jaar) - groep 4A

Do 26 december
Hannah Cuyten (6 jaar) - groep 3A
Kiyomi Latumeten (6 jaar) - groep 3A

Za 28 december
Julie van Heel (10 jaar) - groep 6B
Floris Lemmens (9 jaar) - groep 5B

Ma 30 december
Lucas Oei (7 jaar) - groep 3B

Di 31 december
Norah de Laat (7 jaar) - groep 3A

Wo 1 januari
Masa Taher (13 jaar) - groep 8B

Do 2 januari
Cora Visser (4 jaar) - Giraffenklas

Vr 3 januari
Stijn van den Heuvel (12 jaar) - groep 8A
Diko van den Oord (12 jaar) - groep 8B

Za 4 januari
Sammie van den Broek (4 jaar) - Berenklas
Lyonne van Lokven (11 jaar) - groep 7A
August de Vlam (10 jaar) - groep 6B

Zo 5 januari
Huey Siersema (6 jaar) - groep 1/2 Giraffenklas

Ma 6 januari
Puk Driehuizen (6 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas

Wo 8 januari
Floor Hogenbirk (11 jaar) - groep 7A

Do 9 januari
Norah Vader (10 jaar) - groep 6A

Di 14 januari
Tobias Beerens (9 jaar) - groep 5A
Lisa Heessels (12 jaar) - groep 8A

Wo 15 januari
Mees van Rhijn (6 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas

Do 16 januari
Aran Jonker (11 jaar) - groep 7A
Teun Wittenbernds (7 jaar) - groep 3B


GEFELICITEERD namens het hele team!Spreuk