Stel cookie voorkeur in

12 december 2019


FIRST LEGO League

Newtonkids Groep 7/8 doet ook dit jaar weer mee met de FIRST LEGO League (FLL), nu onder de teamnaam De Sparrenbots. De regiofinale is dit jaar in Nijmegen op zaterdag 14 december a.s. Wie het leuk vindt om daar te komen kijken, is van harte welkom!

WEDSTRIJDSCHEMA De Sparrenbots
11.10  Wedstrijd op Tafel 5
11:45  Jurering Project lokaal 0.8 jury 3
12.05  Wedstrijd op Tafel 3
12:50  Wedstrijd op Tafel 6
13:10  Jurering Robotontwerp lokaal 0.31 jury 3
13:55  Wedstrijd op Tafel 5 

Locatie
 De regiofinale vindt plaats op het ROC Nijmegen – Technovium,  Heyendaalseweg 98, Nijmegen (parkeergarage: Prof. Bellefroidstraat 407) Parkeren is mogelijk onder het schoolgebouw, ingang Prof. Bellefroidstraat 407 (tegenover Profile Tyrecenter)

Het thema dit jaar is "City Shaper".
 Wij hebben een nieuwe school ontworpen in de wijk Sparrenburg waar kinderen elke dag veel en gevarieerd kunnen bewegen! Alle bewoners zijn er welkom om een steentje bij te dragen of om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk hebben we rekening gehouden met onze voetprint!!

De robot moet dit jaar missies uitvoeren zoals een schommel in beweging brengen, een hijskraan laten werken, gebouwen verplaatsen, een brug op rijden of een file oplossen. Het belooft weer een uitdagende wedstrijd te worden!

 Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes!
 


Op tijd op school!

Het valt op dat er nog te vaak kinderen te laat op school komen. Elke dag kunnen de kinderen vanaf 10 minuten voor aanvang lestijd naar binnen.In de bovenbouw wachten vaak kinderen buiten nog op andere kinderen, maar dat is niet de bedoeling. Ook in de onderbouw zien we soms ouders met kinderen na 8.30 uur binnenkomen. Wilt u er dus op letten dat uw kind op tijd op school is, zodat de leerkrachten om 8.30 uur of 13.00 uur  met de lessen kunnen beginnen.

Hartelijk bedankt voor uw medewerking.

 

Herhaling: Kerstviering

Nog even en de Kerst staat voor de deur. Dit gaan we vieren met een kerstdiner voor de kinderen met aansluitend de kerstmusical. Deze wordt verzorgd door ouders.Het diner bestaat uit verschillende kleine hapjes die door kinderen (samen met ouders) gemaakt zijn. In de klas zal het diner als een buffet gepresenteerd worden. Om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is, zullen er vanaf maandag 9 december intekenlijsten bij iedere klas hangen. Hierop kunnen kinderen of ouders noteren wat zij zullen maken (voor ca. 8 personen). Wilt u uw kind bord, bestek en een beker meegeven? Het liefst in een plastic tas en alles voorzien van naam. Graag een dag voor het diner meegeven, dan kunnen wij de tafel alvast dekken.

Op onderstaand schema kunt u terugvinden wanneer voor uw kind het diner en de musical plaats zullen vinden. Dit zal zijn op:
De hapjes voor het diner kunnen op woensdag 18 december tussen 12.30 uur en 13.00 uur of  ‘s avonds bij binnenkomst gebracht worden en op donderdag 19 december  tussen 15.00 uur 15.30 uur of ’s avonds bij binnenkomst.

Na afloop van de musical kunnen de kinderen van groep 1 t/m 4 opgehaald worden in het eigen lokaal. We zullen de buitendeuren dan open zetten. Graag niet aanbellen omdat dit storend is tijdens de musical. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen bij de hoofdingang van de onderbouw opgehaald worden.
Na afloop van de musical kunt u tot 21.30 uur bij de hoofdingang nog nagenieten met een glaasje glühwein of warme chocomelk. Bij slecht weer bent u welkom in de speelzaal.

 

 

Kerstvakantie Alle leerlingen zijn vrij van 23 december 2019 t/m 3 januari 2020 i.v.m. de kerstvakantie. 

Serious Request 2019 in Rosmalen

Iedereen is zeer welkom op 20, 21, en 22 december in het Rode Kruis Huis waar vier jongeren zich 48 uur laten opsluiten. Het Huis vindt u op de hoek Raadhuisstraat/ Dorpsstraat.


 

En natuurlijk kunt ook genieten van het mooie amusementsprogramma dat vrijdagmiddag 20 december op De Driesprong wordt aangeboden. Daar kunt u ook de Dj’s van Radio3FM ontmoeten.

We verwachten dat de Dj’s om circa 15:00/15:15 uur aanwezig zullen zijn op de Driesprong. 

Doneren kan in het Rode Kruis Huis of via de website van 3fm via de volgende link: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/rosmalenrodekruishuis
 

 

OLIEBOLLENBINGO!

Ook dit jaar organiseert SJV voor jullie de leuke  OLIEBOLLENBINGO! Op vrijdag 27 december in De Kentering aan de Dorpsstraat 54 in Rosmalen.De kassa is open vanaf 13.45 uur. We beginnen om 14.00 uur. De bingo is bedoeld voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8.  De entree bedraagt €2,50 per kind. 

 SJV zorgt voor spetterende prijzen, een glaasje ranja en een heerlijke oliebol. Om 16.00 uur worden de laatste prijzen uitgereikt en ronden we de middag af. Kom ook en maak er met  je vriendjes en vriendinnetjes een gezellige middag van! Vergeet niet een pen of stift mee te nemen.

Tot ziens op 27 december in de Kentering! www.sjvrosmalen.nl 

Kerkdiensten

 

 

Verjaardagen

Do 12 december
Mattia Duijnhouwer (4 jaar) - giraffenklas
Freya Conway (8 jaar) - groep 4A
Thomas Geerts (7 jaar) - groep 3A
Ruaidhri Stewart (12 jaar) - groep 7B

Zo 15 december
Lotte van der Pasch (10 jaar) - groep 7A

Ma 16 december
Elise van den Heuvel (10 jaar) - groep 6A

Di 17 december
Sofie Smith (12 jaar) - groep 8A

Wo 18 december
Philo Vader (12 jaar) - groep 8B


GEFELICITEERD namens het hele team!Spreuk