Stel cookie voorkeur in

5 december 2019


Sinterklaas op EC 't SparrenbosVanochtend kwam Sinterklaas naar EC 't Sparrenbos. Doordat alle leerlingen uit volle borst aan het zingen waren kon Sint de weg vinden, want die was hij kwijt geraakt. Na een woordje van meneer Hans is Sinterklaas met zijn pieten de klassen in gegaan. Er was zelfs tijd om met de pieten buiten te spelen.

Het was weer een gezellig feest! 

 

TSO

De hulppieten en hulpsinterklazen hebben hard gewerkt op de TSO. Ze maken pietenmutsen, mooie kleurplaten en tekeningen. Er is zelfs een echt paard van Sinterklaas geknutseld! 
Laat die Sint nu maar komen....Veel plezier!


 

StudiedagOp  vrijdag 6 december zijn alle leerlingen vrij i.v.m. een studiedag.


 

Pepernoten bakkenAlle leerlingen hebben de afgelopen twee weken pepernoten gebakken. Ze hebben van boter, basterdsuiker, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en water heerlijke pepernoten gemaakt!  Fijn om te zien dat ze er allemaal van hebben genoten. 

We willen de hulpouders via deze weg nogmaals bedanken.


 

Bezoek College van Bestuur Signum

Op 26 november kwam het College van Bestuur van Signum op bezoek. Heleen(IB er) en Hans(directie) bespraken met het CvB de grote lijnen uit het nieuwe Kindcentrum Plan 2019-2023. Dit is een plan waarin we onze doelen voor de komende 4 jaar op gebied van onderwijs/opvang, personeel en samenwerking kenbaar maken. De input hiervan is in de afgelopen 4 maanden gekomen vanuit het team 0-13, MR ,MT en Klankbordgroep ouders. Het plan is nu nog in conceptvorm en zal na feedback van alle geledingen in januari 2020 gepubliceerd worden op de schoolwebsite.

Ook gingen 3 leerlingen van de Newton Kids in gesprek met het bestuur over duurzaamheid en het nieuwe schoolgebouw voor in de toekomst. Heel mooi om te zien hoe de kinderen betrokken waren en inhoudelijk zeer sterke vragen stelden aan bestuurder Jan Heijmans over de kwaliteiten, wensen en eisen die een nieuw duurzaam schoolgebouw in de toekomst gaan vragen.

Tenslotte ging nog een deelteam van 8 leerkrachten in gesprek met bestuurder Arlene Denissen. Thema’s waren ongenoegen migratie ICT, werkdruk/staking/en toch ook het werkplezier, seniorbeleid en sponsorbeleid.


 

FIRST LEGO LEAGUE

Newtonkids Groep 7/8 doet ook dit jaar weer mee met de FIRST LEGO League (FLL),
 nu onder de teamnaam De Sparrenbots.
 
De regiofinale is dit jaar in Nijmegen op zaterdag 14 december a.s. Wie het leuk vindt om daar te komen kijken, is van harte welkom!


 

Locatie
 De regiofinale vindt plaats op het ROC Nijmegen – Technovium
 Heyendaalseweg 98, Nijmegen (parkeergarage: Prof. Bellefroidstraat 407)

Parkeren is mogelijk onder het schoolgebouw, ingang Prof. Bellefroidstraat 407 (tegenover Profile Tyrecenter)

Het thema dit jaar is "City Shaper".
 Wij hebben een nieuwe school ontworpen in de wijk Sparrenburg waar kinderen elke dag veel en gevarieerd kunnen bewegen! Alle bewoners zijn er welkom om een steentje bij te dragen of om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk hebben we rekening gehouden met onze voetprint!!

De robot moet dit jaar missies uitvoeren zoals een schommel in beweging brengen, een hijskraan laten werken, gebouwen verplaatsen, een brug op rijden of een file oplossen.

Het belooft weer een uitdagende wedstrijd te worden!
 Wij wensen onze leerlingen veel plezier en succes!

 

 

Maandoverzicht december 2019
 

Kerstviering

Nog even en de Kerst staat voor de deur. Dit gaan we vieren met een kerstdiner voor de kinderen met aansluitend de kerstmusical. Deze wordt verzorgd door ouders.Het diner bestaat uit verschillende kleine hapjes die door kinderen (samen met ouders) gemaakt zijn. In de klas zal het diner als een buffet gepresenteerd worden. Om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is, zullen er vanaf maandag 9 december intekenlijsten bij iedere klas hangen. Hierop kunnen kinderen of ouders noteren wat zij zullen maken (voor ca. 8 personen). Wilt u uw kind bord, bestek en een beker meegeven? Het liefst in een plastic tas en alles voorzien van naam. Graag een dag voor het diner meegeven, dan kunnen wij de tafel alvast dekken.

Op onderstaand schema kunt u terugvinden wanneer voor uw kind het diner en de musical plaats zullen vinden. Dit zal zijn op:
De hapjes voor het diner kunnen op woensdag 18 december tussen 12.30 uur en 13.00 uur of  ‘s avonds bij binnenkomst gebracht worden en op donderdag 19 december  tussen 15.00 uur 15.30 uur of ’s avonds bij binnenkomst.

Na afloop van de musical kunnen de kinderen van groep 1 t/m 4 opgehaald worden in het eigen lokaal. We zullen de buitendeuren dan open zetten. Graag niet aanbellen omdat dit storend is tijdens de musical. De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen bij de hoofdingang van de onderbouw opgehaald worden.
Na afloop van de musical kunt u tot 21.30 uur bij de hoofdingang nog nagenieten met een glaasje glühwein of warme chocomelk. Bij slecht weer bent u welkom in de speelzaal.

 

 

Verjaardagen

Vr 6 december
Floor Braamhorst (4 jaar) - Berenklas

Za 7 december
Arda Aslan (8 jaar) - groep 5A
Mink Ruijs (5 jaar) - groep 1/2 Berenklas
Mas Vugts (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas

Zo 8 december
Sam van Beek (12 jaar) - groep 8A
Eline Gruijters (5 jaar) - groep 1/2 Giraffenklas
Daniël van Houtum (5 jaar) - groep 1/2 Giraffenklas
Rens van den Hoven (6 jaar) - groep 3A
Bram Pasterkamp (11 jaar) - groep 7A

Ma 9 december
Wies van Genugten (9 jaar) - groep 5A

Wo 11 december
Lauren te Brake (4 jaar) - Berenklas
Lillemor van Oss (5 jaar) - groep 1/2 Berenklas

Do 12 december
Mattia Duijnhouwer (4 jaar) - Giraffenklas
Freya Conway (8 jaar) - groep 4A
Thomas Geerts (7 jaar) - groep 3A
Ruaidhri Stewart (12 jaar) - groep 7B


GEFELICITEERD namens het hele team!Spreuk