Stel cookie voorkeur in

28 november 2019


Sinterklaas op school

Op donderdag 5 december bezoekt Sinterklaas ons kindcentrum. Om 8.30 uur worden de kinderen in de klas verwacht. Om 8.45 uur zal Sinterklaas aankomen op de speelplaats van de bovenbouw.

De ouders zijn hierbij uiteraard van harte welkom, wel willen wij vriendelijk vragen om achter de groene hekken te wachten tot alle kinderen op het plein zijn. Daarna mogen jullie aansluiten, om de aankomst mee te vieren.

Bij slecht weer zal de Sint door de groepen 1 tot en met 4 in de aula van de onderbouw ontvangen worden. Wegens ruimtegebrek kunnen hier geen ouders bij aanwezig zijn. De schooltijden op 5 december zijn zoals ze normaal zijn.

Wij wensen jullie en onze leerlingen een fijn Sinterklaasfeest.


 

StudiedagOp  vrijdag 6 december zijn alle leerlingen vrij i.v.m. een studiedag.


 

Speelgoedochtend

Maandag 9 december, is het speelgoedochtend voor de onderbouw.  
 

InstrumentenmarktMuziekvereniging St. Cecilia heeft afgelopen week een instrumentenparade georganiseerd voor de groepen 5 t/m 7. Er waren verschillende instrumenten die ze mochten uitproberen. In het schooljaar 2016/2017 hebben ze bij ons op school een succesvolle slagwerk en blazersklas georganiseerd. Voor dit schooljaar willen ze dat opnieuw organiseren.

In een periode van 20 weken leren de kinderen omgaan met een instrument naar keuze, liedjes spelen op dit instrument en samen muziek maken! Aan het einde van de 20 weken kunnen alle deelnemers samen een heus concert spelen voor de school, ouders en belangstellenden. De slagwerk en blazersklas draait aansluitend aan school, kinderen die deelnemen kunnen direct uit school naar de slagwerk en blazersklas.

Ze hebben een brief mee naar huis gekregen waarmee ze zich kunnen opgeven.

Klik hier voor de digitale versie.


 

Bossche Kinderparlement

Op vrijdag 8/11 vond het 9e kinderparlement in het Bossche stadhuis plaats, waar veel basisscholen aan hebben deelgenomen. Ook ’t Sparrenbos was aanwezig en op 5 april 2020 vindt de 10e editie plaats.Een heel mooi voorbeeld van burgerschapsvorming!

https://www.youtube.com/watch?v=MJqSQPqFU3w&feature=youtu.be


 

Wereldlichtjesdag Rosmalen

‘Noem mijn naam en ik besta’

Elk jaar is er op de tweede zondag in december een samenzijn ter herinnering aan onze overleden kinderen. Overal ter wereld worden om 19.00 uur kaarsen aangestoken om zo met een denkbeeldig lint van licht alle kinderen en nabestaanden met elkaar te verbinden. Die dag brandt er ieder uur ergens op de wereld een kaars voor onze overleden kinderen, omdat we in verschillende tijdzones leven.

Iedereen is welkom om zijn kinderen te herdenken op zondag 8 december in EC ‘t Sparrenbos. Het maakt niet uit hoe oud je kind is geworden of hoe lang je kind al overleden is. Jouw kind draag je voor altijd in je hart mee. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld voor even letterlijk wat lichter voor de mensen die een kind hebben verloren. Samen herdenken we onze kinderen in het besef dat je niet alleen bent in je verdriet.

We vinden het fijn om de namen van de kinderen te noemen tijdens de bijeenkomst. Wil je de naam van jouw kind of kinderen laten noemen? Stuur ons dan een bericht.

Er is een speciaal plekje in de ruimte om een foto of ander symbool neer te zetten, waarmee je jouw kind herdenkt. Je bent van harte uitgenodigd om iets mee te nemen.

Ook nodigen we ouders, broers, zussen, of andere familie uit om hun verhaal te delen tijdens de herdenkingsbijeenkomst. Als je niet zo goed weet hoe je dat wilt doen, maken we graag ruimte voor je verhaal door daar samen vorm aan te geven. Wil je graag vertellen tijdens het samenzijn, neem dan vooraf even contact met ons op.

Ook (heel) jonge kinderen zijn zeer welkom. Er is een knutseltafel voor de meegekomen kinderen.

Voor het doorgeven van de naam van je kind, voor vragen of voor meer informatie stuur je een bericht naar mariekegoorts@hotmail.com. Ook zonder aanmelding vooraf ben je bijzonder welkom!

 

Wat: Wereldlichtjesdag Rosmalen
Wanneer: Zondag 8 december 2019
Tijd: inloop vanaf 18.15u, start om 18.30u
Waar: EC ’t Sparrenbos, Eikakkerhoeven 83, 5242 KM Rosmalen 

Familievoorstelling in PERRON-3Zondag 22 december is de kerstvoorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw! in PERRON-3 te zien. Een familievoorstelling in warme kerstsferen, waarbij CLUB-3 boegbeeld Tante Sjaan, een komische en ietwat onhandige dame bij wie soms van alles in de soep lijkt te draaien, weer een heel avontuur beleeft. Kinderen t/m 8 jaar zijn uitgenodigd om in hun mooiste kerstkleren samen met papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s te komen kijken. Kom gezellig in de kerstsferen met Tante Sjaan!

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Verjaardagen

Do 28 november
Flare Visser (8 jaar) - groep 4A

Zo 1 december
Pom Blankers (4 jaar) - kikkerklas
Bram Geerts (7 jaar) - groep 4A
Annabelle Witlox (9 jaar) - groep 5B
Victor Witlox (9 jaar) - groep 5B

Ma 2 december
Isabella Wittens (5 jaar) - groep 1/2 Giraffenklas
Valentina Wittens (5 jaar) - groep 1/2 Giraffenklas

Di 3 december
Sherzad Kamal (4 jaar) - Giraffenklas
Sami van de Werd (4 jaar) - Kikkerklas

Wo 4 december
Julien van der Veen (11 jaar) - groep 8A


GEFELICITEERD namens het hele team!Spreuk