Stel cookie voorkeur in

26 september 2019


Kinderpostzegels

Gisteren 25 september, is de Kinderpostzegelactie van start gegaan. 
Deze actie leert de schoolkinderen om zich belangeloos in te zetten voor andere kinderen.

Voor kinderen, door kinderen
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn..

De actie start op woensdag 25 september om 12.00u. Onze kinderen van groep 7a en groep 7b mogen vanaf 12.00 op pad om te gaan verkopen.


 

HerfstvakantieAlle leerlingen zijn vrij van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober i.v.m. de herfstvakantie.
  

Beschikbaarheid invalleerkrachten invalpool

Het is u wellicht opgevallen dat we in de eerste 6 weken regelmatig invalleerkrachten hebben gehad. Als directie begrijp ik helemaal dat het in eerste instantie voor de kinderen maar ook voor de leerkrachten niet fijn is wanneer de vaste leerkracht er niet is. Daarnaast is het ook al voorgekomen dat er geen invalleerkracht beschikbaar is vanuit de invalpool en we intern moeten kijken naar de juiste oplossing. Gelukkig heb ik nog geen groepen naar huis hoeven sturen, maar wellicht komt dat moment steeds dichterbij. Ik hoop op uw begrip en per groep probeer ik u op tijd te informeren als de groep(voor een langere periode) een invaller krijgt.

 

Oudervereniging EC  ’t Sparrenbos zoekt nieuwe mensen!!!De oudervereniging van EC ‘t Sparrenbos, bestaat uit een enthousiaste groep ouders die gedurende het schooljaar helpt bij diverse activiteiten. Net die paar extra handen, die de school vaak goed kan gebruiken. De oudervereniging helpt mee bij het organiseren van diverse activiteiten, denkend aan Sinterklaas, kerst, de wandel 3-daagse, de sportdag, het schoolreisje, Carnaval, de schoolfotograaf… Ook zorgt de oudervereniging voor mooie versierde gebouwen met Carnaval, Sinterklaas en kerst en staan we regelmatig klaar met een extra versnaperingen bij speciale activiteiten.

De oudervereniging komt ongeveer 1 keer in de maand bij elkaar. Daarnaast is iedereen samen met een groep leerkrachten verantwoordelijk voor 1 van bovenstaande activiteiten.

Kortom, de oudervereniging is vaak in school te vinden en is betrokken bij alle leuke, gezellige activiteiten die de basisschooltijd nog leuker maakt.

 

Nu is de oudervereniging dringend op zoek naar nieuwe mensen!
Na dit schooljaar zullen 3 leden de oudervereniging verlaten. Kinderen nemen afscheid in groep 8 en daarmee ook hun ouders, daardoor wordt de oudervereniging te klein om nog alles te kunnen blijven organiseren zoals ze dat nu doen!

Vind jij het belangrijk dat de kinderen van alle feesten kunnen blijven genieten, dat de gebouwen leuk versierd zijn en dat de kinderen leuke activiteiten en reisjes kunnen maken? Vind je het leuk om dingen mee te organiseren en bij de school betrokken te zijn? Dan is de oudervereniging echt iets voor jou!

Heb je interesse in de oudervereniging of heb je een vraag aan de oudervereniging, neem dan contact op via: ovsparrenbos@gmail.com

Daarnaast nodigen we je van harte uit voor de algemene ledenvergadering op dinsdag 1 oktober van 19.30 uur tot 20.00 uur op de onderbouwlocatie om kennis te maken met de huidige leden van de oudervereniging en om al je vragen te stellen.

Hopelijk zien we je dan! 

Kinderboekenweek 

 

GGD Jeugdgezondheidszorg op de basisschoolDe GGD Hart voor Brabant volgt alle kinderen in onze regio vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar. We beantwoorden vragen van ouders en verzorgers over gezondheid, opvoeding en opgroeien. We helpen je als iets anders gaat dan jij verwacht. We willen er zijn voor jou en je kind. Voel je welkom! Je vindt ons consultatiebureau op Perron 3 in Rosmalen. 

Klik hier voor meer informatie

 

Verjaardagen

Do 26 september
Révin Verheijen (4 jaar) - Kikkerklas
Noah Schriemer (10 jaar) - groep 7A

Vr 27 september
Sam Suurmeijer (4 jaar) - Berenklas
Lisa Wondergem (5 jaar) - groep 1/2 Berenklas

Za 28 september
Demi Iedema (11 jaar) - groep 8A

Zo 29 september
Noah van Lamoen (7 jaar) - groep 4B

Di 1 oktober
Nick Farla (6 jaar) - groep 3B
Femke Goedhart (9 jaar) - groep 6B
Emma-Sophie Sandberg (9 jaar) - groep 6B

Wo 2 oktober
Cas te Brake (8 jaar) - groep 5B

Do 3 oktober
Jasmijn Dona (4 jaar) - Giraffenklas
Eline Mulder (9 jaar) - groep 6A
Nila Vermeulen (6 jaar) - groep 3B
Niels Wittenbernds (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas

Vr 4 oktober
Jennifer Amatsahip (10 jaar) - groep 7B
Jess de Jager (5 jaar) - groep 1/2 Kikkerklas
Aafje Poppelaars (11 jaar) - groep 8A

Za 5 oktober
Esmee de Boer (4 jaar) - Giraffenklas

Di 8 oktober
Sam de Laat (10 jaar) - groep 7B
Max Maan (5 jaar) - groep 1/2 Berenklas

Do 10 oktober
Siem Wouters (8 jaar) - groep 5B

Gefeliciteerd namens het hele team!

 Spreuk