Stel cookie voorkeur in

28 juni 2019 Extra nieuwsbrief


De eikenprocessierups: tips en informatieDe eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Na een aantal vervellingen, komen de rupsen in groepjes samen. Ze vormen grote nesetn op de stam. ’s Nachts gaan ze ‘in processie’ op zoek naar voedsel.

Als de rupsen drie keer zijn verveld, krijgen ze brandharen. De brandharen veroorzaken gezondheidsklachten. Alles over, voor en tegen de eikenprocessierups lees je op de website www.oakie.info. Op deze website vind je ook het infoblad eikenprocessierups voor scholen en kindercentra. Hierin staan tips voor wanneer je in de buurt van het plein een nest eikenprocessierupsen ziet.
 

 

GEZOND DE ZOMER DOOR

Het wordt nu toch echt zomer. Heerlijk! Lange dagen, lekker weer en de grote vakantie in aantocht. Een paar tips om de lekkere, lange zomer gezond door te komen.

Water drinken
Rennen, spelen, actief bezig zijn. Zeker in de zomer. Zorg dat je altijd voldoende water drinkt. Het regelt je lichaamstemperatuur en vochthuishouding. Zeker op warme dagen is het belangrijk ongeveer anderhalve liter water per dag te drinken. Fris water is lekker, vers, goedkoop, bevat geen calorieën en komt gewoon uit de kraan. Check deze site voor lekkere waterrecepten.

 

Zonbescherming
Die fijne, warme zon is heel aantrekkelijk. We zijn het liefst de hele dag buiten bezig. Weet dat veel in de zon zijn niet altijd even goed is voor ons lijf. Onthoud daarom 3 gemakkelijke manieren om je huid goed te beschermen:

• Smeren; smeer je regelmatig in met een goed zonnebrand middel
• Kleren; dunne, katoenen kleding beschermt prima tegen de zon
• Weren; je hoeft niet de héle dag in de zon te zitten. Een fijn plekje in de schaduw, zeker wanneer de zon op zijn hoogst staat, is aan te bevelen.

Fijne zomer allemaal!

 

 

Afscheid FrankVoor degenen die Frank persoonlijk gedag willen zeggen is er de gelegenheid om dat te doen op:
vrijdag 5 juli tussen 11.30 uur en 12.30 uur.