Stel cookie voorkeur in

6 juni 2019


Groepsindeling 2019-2020

Op basis van het leerlingaantal gaan wij aankomend schooljaar starten met 15 groepen:


Maandag 1 juli gaan onze leerlingen kennis maken met de nieuwe leerkracht(en),
van 10.30u tot 11.30u.

Als er nog vragen zijn, dan kunt u altijd terecht bij de leerkrachten van uw kind(eren).

Tevens is het MT bereikbaar op vrijdag 7 juni om 12.30 u.


 

Nieuwe uitdaging voor Chaira Koerse

Chaira heeft gisteren te horen gekregen dat ze is aangekomen op het Mill Hill College. Deze voortgezet onderwijsschool biedt thematisch projectonderwijs (Team-X). Tijdens blokuren werken de leerlingen aan verschillende thema's, Chaira is de mentor tijdens deze blokuren.  


 

Nachtspel schoolkamp groep 8Gisterenavond was het zover, het nachtspel ging van start voor de groepen 8.
Frank van de Veerdonk overviel de Rowaldhoeve met de mededeling dat hij in het geheim werkte aan een – volgens sommigen - megalomaan plan om een superschool te laten bouwen voor duizenden kinderen, waar zij via een drie dimensionaal beeldscherm les kunnen krijgen van Frank. De school moest alleen wel komen te staan op de plek van het bos naast de Rowaldhoeve…. Een detail. 

Iedere nacht trok hij met een groepje mannen het bos in om alvast wat bomen om te zagen, omdat er nog geen vergunning was. Frank nam afscheid met de mededeling dat ze weer bomen gingen kappen. De geesten van het bos hadden zich uit alle macht tegen deze indringers verzet. De leerlingen moesten een handje helpen. En dat hebben ze gedaan! Er werd af en toe gegild, maar ook gelachen.
Uiteindelijk heeft de goede Fee Frank te pakken gekregen en zijn geheugen gewist, zodat hij zijn plan in het vervolg wel uit zijn hoofd zal laten!!

Aansluitend gingen de leerlingen marshmallows eten tijdens het kampvuur. Het was een geslaagde 'nacht'!

Wij willen alle ouders die mee hebben gedaan aan het nachtspel of leerlingen hebben begeleid bedanken!
En natuurlijk ook de kartrekkers: Daniël, Maarten, Hans, Marcel, Nout en Rob voor het verzinnen van het geweldige spektakel!

 

Alpe d'HuZesWij zijn hartstikke trots op Diko van de Oord uit groep 7B. Diko heeft vandaag eindelijk mogen lopen voor de Alpe d’HuZes, waar hij flink voor heeft geoefend en maar liefst 850 euro voor heeft opgehaald. Diko is om 5.04 uur in de ochtend gestart met lopen en na 5 uur en 38 minuten had hij de top bereikt van de Alpe d’Huez!

Daar heeft hij ook contact met zijn klas gehad en hebben ze hem een groot applaus gegeven voor deze prestatie. Het is Diko meegevallen, maar hij is nu wel moe. Rust maar goed uit Diko en wees trots op deze prachtige prestatie!
 

 

Studiedag

Op dinsdag 11 juni 2019 zijn alle leerlingen vrij i.v.m. de studiedag. 

Tussenschoolse opvangEr zijn op de TSO vandaag meer dan 200 ijsjes uitgedeeld vanwege de dag van de TSO. De kinderen genoten er van!
 

 

Nieuwsbrief GGD

Klik hier voor de nieuwsbrief van de GGD. 

Cursus computertypenIn het volgende schooljaar starten we in EC ‘T SPARRENBOS een cursus computertypen dat speciaal aangepast is voor kinderen van de hoogste groepen (5, 6 en 7) van de basisschool. Onze lesmethode is uniek, omdat het is toegespitst op de behoeften van kinderen van die leeftijd. Om deze cursus voor de kinderen zo afwisselend mogelijk te maken wordt er tijdens deze cursus dan ook aandacht besteed aan tekstverwerking, aan het tekenprogramma Paint en aan het Internet.
Het TopLines Instituut gebruikt voor deze cursus geen schrijfmachines of elektronische tekstverwerkers maar moderne computersystemen.


Klik hier voor het inschrijfformulier en meer informatie.
 

 

Verjaardagen


Do 6 juni
Veerle Verbrugge (9 jaar) - groep 5A

Zo 9 juni
Fatima Ali (12 jaar) - groep 7B

Ma 10 juni
Beer de Bruin (5 jaar) - groep 1/2A Berenklas

Di 11 juni
Jill Artz (7 jaar) - groep 3A
Shanaya de Winter (11 jaar) - groep 7B

Wo 12 juni
Linde van Eijkeren (11 jaar) - groep 7A
Demi van der Els (10 jaar) - groep 6A
Mijke van Helvoort (9 jaar) - groep 5A
Xem Verheijen (6 jaar) - groep 1/2A Berenklas

Do 13 juni
Stef Sparidans (5 jaar) - groep 1/2C Giraffenklas
 Spreuk