Stel cookie voorkeur in

6 Mei 2019


Koningsspelen vrijdag 12 april 2019

Vrijdag 12 april waren weer de jaarlijkse koningsspelen. Het was een beetje fris maar dat mocht de pret niet drukken.

Foto gemaakt door Marcel van Venrooij

Op de hockeyvelden van Maliskamp speelden de kinderen van de bovenbouw verschillende wedstrijden tegen elkaar bij diverse sporten. De teams waren erg sportief en hadden veel lol.

We hebben de dag afgesloten met een heerlijk ijsje. De kinderen hebben genoten en lekker gesport.

Ook op de onderbouw was het een gezellige, sportieve ochtend!

Na een heerlijk Koningsontbijt gingen de groepen 4 naar de bovenbouwlocatie waar de kinderen zich prima konden uitleven op het sport- en spelcircuit dat studenten van Fontys hadden uitgezet. Het was super leuk!

De groepen 1 tot en met 3 vermaakten zich met allerlei spellen rond de school. Moe maar voldaan konden de kinderen zich daarna opwarmen onder het genot van een filmpje en …… een ijsje!

Ouders en studenten super bedankt voor alle hulp! 

PROVaardigVolgende week vrijdag 17 mei is alweer de laatste keer  PROVaardig in deze reeks. Er staat weer genoeg op het programma waar de leerlingen van zullen leren en van kunnen gaan genieten. Bijzondere bezoeken waarbij ook ouders blij verrast zullen zijn. We kunnen nog een aantal rijders gebruiken om excursies mogelijk te maken dus meld je aan.Deze ochtend horen we ook van elke groep wat hun eindpresentatie zal zijn en wat ze daarbij nodig hebben, zodat we daar een indeling voor kunnen maken. We zien jullie graag  bij de eindpresentaties op vrijdag 21 juni tussen 10.30 en 12 op de bovenbouw.

Met PROVaardige groet,

Paula Samsom, Edsard Kok, Lieke Smulers
m : 06 - 52 115 201 • e :  team@provaardig.nl • w : PROVaardig.nl 

Lopend vuurtje
Woensdag 8 mei was het zover! De Kick-off van Kinderloop voor Hoop in Rosmalen. Geen 24 uur maar 24 minuten lopen voor onderzoek naar kanker. In groepjes liepen kinderen van school naar school. Met een vlag van Samenloop voor Hoop, een tas vol informatie en.. een zak met een vuurtje. (Deze vuurtjes zullen 1 september langs het parcours gezet worden).

Overdracht van het vuurtje                                                                De kinderen van ’t Sparrenbos staan klaar
                                                                                                                         om het groepje van Den Krommenhoek te ontvangen!                                                                                                     
                                                                                          


 

Zo gaven de kinderen de info aan elkaar door en is er aandacht gevraagd voor het goede doel! 

Naschoolse activiteiten DINSDAG

 

Naschoolse activiteiten DONDERDAG 

Wandel 3-daagseOp woensdag 22 mei, donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei is het weer zover. SJV organiseert in samenwerking met de scholen van Rosmalen de wandel 3-daagse.

Om als school deel te kunnen nemen aan dit evenement zijn wij nog dringend op zoek naar ouderhulp. Natuurlijk zijn opa’s, oma’s, tantes en ooms, ook van harte welkom om te komen helpen.

Wij hebben nog hulp nodig voor de volgende onderdelen:

  • Een kraampje op de 5 km route van 't Sparrenbos bemannen.(koffie/thee zetten, kraampje opbouwen en drinken en iets lekkers uitdelen aan de kinderen van onze school)
  • Stempelen bij een SJV stempelpost
  • Verkeersregelaar (hiervoor kun je online met een beknopte instructie je bevoegdheid halen)

Mocht je een dag of meerdere dagen kunnen helpen kun je je aanmelden bij Milon milon.vandommelen@signumonderwijs.nl

Wij hopen op voldoende aanmeldingen zodat wij ook dit jaar als school deel kunnen nemen aan dit gezellige evenement!


 

HERHALING: SponsorloopOp dinsdagmiddag 14 mei a.s. organiseert EC 't Sparrenbos, tijdens schooltijd, een sponsorloop door de wijk Sparrenburg. Hieraan doen alle kinderen van ’t Sparrenbos mee. Zij hebben vandaag een sponsorformulier mee naar huis gekregen. In de klas is hierover de volgende informatie verstrekt:

Het is de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk sponsoren gaan zoeken in de eigen omgeving, bij mensen die zij kennen. De kinderen laten het sponsorformulier invullen door hun sponsoren. Zij nemen nu nog GEEN geld aan. Uiterlijk op vrijdag 10 mei leveren de kinderen het sponsorformulier in bij de eigen leerkracht. Tijdens de sponsorloop zelf gaan de kinderen zo veel mogelijk rondjes lopen of rennen. Zij krijgen daarvoor 1 uur de tijd. Eerder stoppen mag.
Na afloop van de sponsorloop gaan de kinderen met hun sponsorformulier én hun stempelkaart bij hun sponsoren langs om het geld op te halen. Het geld leveren zij uiterlijk maandag 20 mei in bij de eigen leerkracht.

Het goede doel waarvoor wij lopen is het vluchtelingenkamp “Camp Barnzja” in Koerdistan Irak. 

Via One World Citizens hebben wij contact met Karzan en Sangar. Zij wonen zelf ook in dat vluchtelingenkamp. Zij zijn hier ook al enkele keren op school geweest. Zij hebben er voor gekozen om niet te vluchten, maar om daar in de regio weer mee te helpen aan de opbouw. Karzan en Sangar zetten zich in voor betere leefomstandigheden voor de 500 gezinnen in het kamp en voor betere scholing voor de kinderen.

Eerder al ontving u een mail met daarin de vraag of u ons wilt helpen tijdens de sponsorloop. Wij kunnen nog wel wat extra handen gebruiken! U kunt zich hiervoor opgeven door te mailen naar:
marieke.baten@signumonderwijs.nl 
Laten we er met elkaar een mooi en sportief evenement van maken!

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,
Marieke Baten


 

 

Flik Flak 

 

Verjaardagen

Vr 10 mei
Mason Coumans (4 jaar) - Kikkerklas
Lucas van Veghel (6 jaar) - groep 1/2B Vlinderklas

Za 11 mei
Suus Donkers (7 jaar) - groep 3B
Robbe Gevers (11 jaar) - groep 7A

Ma 13 mei
Ruben van der Pasch (8 jaar) - groep 4A

Di 14 mei
Lieke Rutten (9 jaar) - groep 5A

Do 16 mei
Rik Donkers (10 jaar) - groep 6B
Tristan Slobbe (11 jaar) - groep 7B
 Spreuk