Stel cookie voorkeur in

18 April 2019


Afscheid MarjanGisteren hebben we afscheid genomen van Marjan. Zij heeft 13 jaar vanuit de Weenergroep bij ons gewerkt. De leerlingen van de bovenbouw hebben allemaal iets geknutseld en hebben dat per groep aan Marjan overhandigd.

Marjan bedankt voor alles! We gaan je missen...


 

PROVaardigNa de vakantie op vrijdag 17 mei is er alweer de laatste PROVaardig dag. Er zullen nog meer leuke dingen op het programma staan en bijzondere ontmoetingen plaats gaan vinden. De programmering en afstemming is nu in volle gang. Als die duidelijk is zullen de hulpouders in of na de vakantie worden geïnformeerd.
De groepen zullen ook deze laatste keer duidelijk aan gaan geven hoe hun eindpresentatie eruit komt te zien en wat ze daarbij nodig hebben. Op 21 juni vinden de eindpresentaties plaats van 10.30 tot 12.00 in aula en lokalen van groep 6, 7 en 8. Mogelijk ook buiten, afhankelijk van het weer.
 

Met PROVaardige groet,

Paula Samsom, Edsard Kok, Lieke Smulders
m: 06 - 52 115 201 • e:  paula@provaardig.nl • w: PROVaardig.nl


 

Speelgoeddag onderbouw

Morgen, vrijdag 19 april, is het speelgoedochtend voor de onderbouw.  


 

SponsorloopOp dinsdagmiddag 14 mei a.s. organiseert EC 't Sparrenbos, tijdens schooltijd, een sponsorloop door de wijk Sparrenburg. Hieraan doen alle kinderen van ’t Sparrenbos mee. Zij hebben vandaag een sponsorformulier mee naar huis gekregen. In de klas is hierover de volgende informatie verstrekt:

Het is de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk sponsoren gaan zoeken in de eigen omgeving, bij mensen die zij kennen. De kinderen laten het sponsorformulier invullen door hun sponsoren. Zij nemen nu nog GEEN geld aan. Uiterlijk op vrijdag 10 mei leveren de kinderen het sponsorformulier in bij de eigen leerkracht. Tijdens de sponsorloop zelf gaan de kinderen zo veel mogelijk rondjes lopen of rennen. Zij krijgen daarvoor 1 uur de tijd. Eerder stoppen mag.
Na afloop van de sponsorloop gaan de kinderen met hun sponsorformulier én hun stempelkaart bij hun sponsoren langs om het geld op te halen. Het geld leveren zij uiterlijk maandag 20 mei in bij de eigen leerkracht.

Het goede doel waarvoor wij lopen is het vluchtelingenkamp “Camp Barnzja” in Koerdistan Irak. 

Via One World Citizens hebben wij contact met Karzan en Sangar. Zij wonen zelf ook in dat vluchtelingenkamp. Zij zijn hier ook al enkele keren op school geweest. Zij hebben er voor gekozen om niet te vluchten, maar om daar in de regio weer mee te helpen aan de opbouw. Karzan en Sangar zetten zich in voor betere leefomstandigheden voor de 500 gezinnen in het kamp en voor betere scholing voor de kinderen.

Eerder al ontving u een mail met daarin de vraag of u ons wilt helpen tijdens de sponsorloop. Wij kunnen nog wel wat extra handen gebruiken! U kunt zich hiervoor opgeven door te mailen naar:
marieke.baten@signumonderwijs.nl 
Laten we er met elkaar een mooi en sportief evenement van maken!

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,
Marieke Baten


 

MeivakantieAlle leerlingen zijn vrij van 22 april t/m 3 mei i.v.m. de meivakantie.


 

De KinderLoop van SamenLoop Rosmalen

In de nieuwsbrief van 4 april informeerden we jullie over de Kinderloop van Samenloop Rosmalen voor het KWF. (zie hieronder)

Om de actie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen vindt er op 8 mei een start plaats door alle scholen van Rosmalen en wel in de vorm van een estafette het ‘lopend vuurtje’.

Tijdens deze loop brengt een groepje kinderen een tas met informatie (waaronder het vuurtje in de kaarsenzak) over de Samenloop/Kinderloop van het eigen kindcentrum naar het volgende kindcentrum.

Om 10.10 uur zullen leerlingen van KC Den Krommen Hoek op onze school arriveren met de het ‘vuurtje’. Waarna een aantal leerlingen van onze leerlingenraad de tas zal gaan brengen naar KC Meerlaer.

De actie zal zo als een lopend vuurtje door Rosmalen gaan en we hopen daardoor op veel acties, deelname aan kinderloop etc, voor een mooie opbrengst voor het KWF!

Kids in actie met de KinderLoop 
Tijdens de SamenLoop laten we zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen start op 1 september om 10.00 uur de Kinderloop op het parkeerterrein hij het Rodenborch/HUB/Hazelaar. Via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle volwassenen en kinderen in Nederland die kanker hebben (gehad).  Kinderen kunnen vooraf zelf acties organiseren om geld in te zamelen. De kinderen krijgen bij inschrijving een paars SamenLoop-T-shirt. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken, een blijvende herinnering aan een bijzondere dag!

Meedoen?!
Via de 14 basisscholen wordt de informatie over de Kinderloop in Rosmalen gecommuniceerd, maar de scholen schrijven geen kinderen in. De kinderen moeten door een ouder/verzorger worden aangemeld, dat kan via deze link.

Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen, oud papier ophalen of zelf een andere actie bedenken. Er is van alles mogelijk! Het ingezamelde geld kan op school ingeleverd worden.
 

Wielenloop

 

KinderVakantieWeekVan maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus 2019 vindt de 45e editie van SJV’s KinderVakantieWeek plaats. Een week vol spel, bouwen, sport en nog veel meer activiteiten voor alle basisschoolkinderen die in Rosmalen wonen. De SJV is al weer een tijdje druk met de voorbereidingen en ze weten nu al zeker dat het weer een geweldige week wordt!

Klik hier voor meer informatie... 

Verjaardagen

Ma 22 april
Floris Vugts (4 jaar) - Giraffenklas
Faya Jansen (5 jaar) - Kikkerklas

Di 23 april
Tijn  (4 jaar) - Kikkerklas
Jasmijn van Hout (10 jaar) - groep 6B
Maarten Rodenburg (12 jaar) - groep 8B
Wiep Uiterwijk Winkel (8 jaar) - groep 4A

Wo 24 april
Jonie Vos (9 jaar) - groep 5A

Do 25 april
Frederique Bormans (11 jaar) - groep 7A
Jop Heessels (10 jaar) - groep 6A
Lily Róbin Olivier (6 jaar) - Vlinderklas

 Spreuk