Stel cookie voorkeur in

11 April 2019


HERHALING: Koningsspelen 2019

​Vrijdag 12 april gaan we er weer tegenaan, dan zijn de sportieve Koningsspelen 2019!

De groepen 1 t/m 4 worden om 8.30 uur in de klas verwacht. We beginnen de dag met een koningsontbijt. Daarna gaan groep 1-2 en 3 spelletjes rondom de school doen. De groepen 4 gaan na het ontbijt naar de bovenbouwlocatie om actief met verschillende spelonderdelen aan de slag te gaan. Deze ochtend sluiten de groepen 1 t/m 4 om 12.30 af in de eigen klas.

De groepen 5 t/m 8 worden om 8.30 uur op Sportpark Maliskamp (hockeyclub M.H.C. Rosmalen) verwacht. Hier is geen koningsontbijt, maar gaan de kinderen meteen actief aan de gang met sportspelen. Om 12.30 uur zijn de Spelen afgelopen en mogen de kinderen weer opgehaald worden door de ouders. De kinderen van de groepen 7 en 8 mogen eventueel zelfstandig naar huis fietsen.

Gaat uw kind op deze vrijdag naar de bso, geef dit dan even voor dinsdag 9 april a.s. door aan de leerkracht, zodat wij vervoer kunnen regelen naar de bso.

Op de dag zelf is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen sportieve kleren aan hebben, waarin ze goed kunnen bewegen. Verder zullen de kinderen hun eigen eten en drinken mee moeten nemen. Drinken moet in een beker, want de kinderen hebben de gelegenheid om hun beker bij te vullen. Dit is voor alle locaties van toepassing.

We hopen op een sportieve en gezellige dag! 

PROVaardig

Het was griezelen bij PROVaardig afgelopen vrijdag!

Er waren maar liefst 5 uilen op school aanwezig waarvan een een Oeroe, echt een uil van formaat. Daarnaast waren er diverse skeletten te zien bij gezondheidszorg, meegenomen door Dolf de Fysiotherapeut.

De leerlingen van tekenen werden geblinddoekt om zo op de tast schilderijen te bekijken met de Taktila methoden. Deze methode maakt mogelijk dat blinden en slechtziende ook schilderijen kunnen "zien" door kleuren te vertalen in reliëf en verschillende materialen te gebruiken. 

En is er al door enkele een bezoek gebracht aan een heuse spookkamer in school. En wat was deze goed gelukt!
 

Met PROVaardige groet,

Edsard Kok, Paula Samsom en Lieke Smulders
m : 06 - 52 115 201 • e :  team@provaardig.nl • w : PROVaardig.nl 

 

CITO EindtoetsDe komende week staat in het teken van de Eind-Citotoets. De groep 8 leerlingen gaan daar mee aan de slag!

We wensen hen veel succes!!


 

Sponsorloop

Op dinsdagmiddag 14 mei van 13.00-15.00 uur a.s. organiseert EC 't Sparrenbos samen met enkele studenten van Avans Hogeschool een sponsorloop. 

De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar vluchtelingenkamp Camp Barznja in Kurdistan-Irak. Voor dit goede doel is ook de kerstactie van dit jaar door leerlingen van onze school georganiseerd. 

Voor de groepen 1,2 en 3 wordt een korte ronde uitgezet van ongeveer 600 meter. Voor de groepen 4 t/m 8 hebben we een iets langere ronde van ongeveer 1,5 km. Beide routes lopen langs school en door de wijk. De leerlingen kunnen meerdere rondes lopen. De opening en afsluiting doen we gezamenlijk met heel de school op de bovenbouw locatie. Over de organisatie van de sponsorloop zult u t.z.t. nog verder worden geïnformeerd. 

Om de sponsorloop goed en veilig te laten verlopen, zijn wij op zoek naar helpende handen. Wij kunnen hulp gebruiken bij de volgende zaken:

mee wandelen met een groepje leerlingen uit groep 1,2 of 3.
bemensen van een post.
helpen bij het oversteken, als zogenaamde verkeersregelaar. (hiervoor krijgt u vooraf een online cursus van 20 à 30 minuten die u thuis kunt doen. U heeft daarna officieel de bevoegdheid om het verkeer tijdens dit evenement te regelen).


Bent u bereid om ons te helpen dan kunt u vóór woensdag 17 april a.s. een mail sturen naar:
marieke.baten@signumonderwijs.nl
U kunt daarbij evt. ook een voorkeur aangeven voor een bepaalde taak.
Wij hopen op jullie respons zodat we de sponsorloop samen tot een succes kunnen maken!
Met vriendelijke groet, namens de organisatie,
Marieke Baten


 

Groepen 6

Twee gezellige koks (Edwin Schellekens en Danny van Vliet), vier helpende ouders en 49 kinderen in een lokaal. Wat krijg je dan…?

Gegarandeerd succes!!

Afgelopen maandag, 8 april, hebben de groepen 6 voor het eerst meegedaan aan het lesprogramma ‘Kok in de klas’. Voorafgaand aan deze anderhalf uur durende les waren de kinderen al klaargestoomd met bruikbare tips en handige weetjes. Via de mail waren namelijk filmpjes toegestuurd, zodat ze helemaal klaar zouden zijn op de dag dat de koks in de klas zouden komen.

Het eerste gedeelte van de les werd aan de hand van verschillende proeverijen door de kinderen beoordeeld. Welke smaken proef je? Zij konden kiezen uit zoet, zuur, zout, bitter en pittig. Erg leuk en soms ook grappig om die zure gezichten te zien! Daarna volgde een kort quizje met interessante weetjes over het werken als kok.

De les werd afgesloten met het eten en bereiden van verschillende soorten groenten, zoals wortel en komkommer, maar ook wat minder vaak voorkomende groenten, zoals paksoi, pastinaak en taugé. Op die manier leren de kinderen de verschillende mogelijkheden van (gezonde) voeding kennen. En wie weet kunnen ze papa en mama daar thuis ook nog wel iets over leren!

Edwin, Danny en alle hulpouders, BEDANKT! 

MeivakantieAlle leerlingen zijn vrij van 22 april t/m 3 mei i.v.m. de meivakantie.


 

Wandeldriedaagse 2019Woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 mei

Voor iedereen die het leuk vindt om te wandelen keuze uit 5 of 10 km kosten € 3,50 per persoon

De wandeldriedaagse is een evenement voor alle kinderen uit Rosmalen. De kinderen lopen dan 3 dagen, 5 km of 10 km per dag. De deelnemers kunnen zich inschrijven op school en de kinderen krijgen dan voor de wandeldriedaagse een shirt van EC ’t Sparrenbos. U zorgt zelf dat er een begeleider voor uw kind is. Begeleiders moeten zich ook inschrijven en de kosten betalen. De school zorgt dat er onderweg een lekker drankje voor de sportieve kinderen en ouders klaar staat. Iedereen met een volle stempelkaart krijgt op vrijdag een medaille van school. Wanneer je bij de SJV inschrijft ontvang je van de SJV de medaille.

Wij hopen op voldoende ouderhulp, zodat wij als school kunnen deelnemen.

Afgelopen maandag hebben alle oudste leerlingen een inschrijfformulier meegekregen. 

Graag het briefje met het geld in een gesloten envelop inleveren bij de leerkracht. Woensdag 17 april sluit de inschrijving. 

Verjaardagen

Vr 12 april
Juliette Bormans (9 jaar) - groep 5B
Milan van Venrooij (9 jaar) - groep 5B

Za 13 april
Ruben van Genugten (7 jaar) - groep 3A

Zo 14 april
Tijn de Jong (9 jaar) - groep 5B
Nikkie Kors (8 jaar) - groep 4A

Ma 15 april
Juliette van der Mee (10 jaar) - groep 6A

Di 16 april
Julie Bijlholt (11 jaar) - groep 7A
Kate Peters (7 jaar) - groep 3A

Wo 17 april
Job Claassens (5 jaar) - groep 1/2D Kikkerklas
Ravi de Jong (5 jaar) - groep 1/2D Kikkerklas
Kane Post (11 jaar) - groep 7A
 Spreuk