Stel cookie voorkeur in

4 April 2019


Koningsspelen 2019

​Vrijdag 12 april gaan we er weer tegenaan, dan zijn de sportieve Koningsspelen 2019!

De groepen 1 t/m 4 worden om 8.30 in de klas verwacht. We beginnen de dag met een koningsontbijt. Daarna gaan groep 1-2 en 3 spelletjes rondom de school doen. De groepen 4 gaan na het ontbijt naar de bovenbouwlocatie om actief met verschillende spelonderdelen aan de slag te gaan. Deze ochtend sluiten de groepen 1 t/m 4 om 12.30 af in de eigen klas.

De groepen 5 t/m 8 worden om 8.30 uur op Sportpark Maliskamp (hockeyclub M.H.C. Rosmalen) verwacht. Hier is geen koningsontbijt, maar gaan de kinderen meteen actief aan de gang met sportspelen. Om 12.30 uur zijn de Spelen afgelopen en mogen de kinderen weer opgehaald worden door de ouders. De kinderen van de groepen 7 en 8 mogen eventueel zelfstandig naar huis fietsen.

Gaat uw kind op deze vrijdag naar de bso, geef dit dan even voor dinsdag 9 april a.s. door aan de leerkracht zodat wij vervoer kunnen regelen naar de bso.

Op de dag zelf is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen sportieve kleren aan hebben, waarin ze goed kunnen bewegen. Verder zullen de kinderen hun eigen eten en drinken mee moeten nemen. Drinken moet in een beker, want de kinderen hebben de gelegenheid om hun beker bij te vullen. Dit is voor alle locaties van toepassing.

We hopen op een sportieve en gezellige dag! 

Koningsdag in Rosmalen

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en net als voorgaande jaren pakt SJV flink uit. Onderstaand een overzicht van onze activiteiten, wij hopen uiteraard velen van jullie te mogen begroeten om samen een spetterend feest te vieren!

 10.30 uur | Defilé
De feestdag wordt geopend met het defilé voor kinderen uit de groepen 1 t/m 6. Deelnemers zijn vanaf 10.15 uur met hun versierde fiets, step of bolderkar welkom op De Driesprong, om 10.30 uur vertrekken we en maken we samen een mooie ronde door ons dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen.

12.00 uur – 16.00 uur | Kinderrommelmarkt
In de Dorpsstraat en Harry Coppensstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor alle kinderen van de basisscholen in Rosmalen. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waarop je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunnen stallen en verkopen. Een plaatsje kost € 2,00, we komen bij je langs om af te rekenen. Bewaar je betaalbewijs goed: het is meteen je lot voor de loterij die aan het einde van de middag plaatsvindt. De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis. Let op: de winkels kunnen open zijn, dus ga niet voor de ingang zitten!

 13.00 uur | Schminken en knutselen
Het centrale punt van deze dag is De Driesprong. Wil je geschminkt worden of heb je zin om te knutselen? Dan ben je hier vanaf 13.00 uur van harte welkom!

13.30 uur | Voorstellingen
Naast schminken en knutselen vind je op De Driesprong onze podiumwagen waar gave voorstellingen te bekijken zijn. Zo verzorgt dansstudio Lord Studio rond 13.30 uur en 15.15 uur hiphop-workshops. Lord Studio is bekend van RTL4’s Time To Dance, hun kunsten zijn nu onder andere te zien in de videoclip ‘Frenna’ van Louboutin ft. Jonna Fraser, Emms & Idaly. Tijdens deze workshops kun je kennismaken met het échte hiphop, zoals je kunt zien in de videoclips van vandaag.

Tussen de optredens door draait een DJ muziek waarop de voetjes zeker van de vloer kunnen. Kom dus zeker kijken en luisteren naar en meedoen met de spetterende optredens op de podiumwagen!

15.50 uur | Loterij
Zorg dat je je betaalbewijs/lot van de kinderrommelmarkt bij de hand hebt, want om 15.50 uur zal uit alle lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een spetterende prijs!

16.00 uur | Sluiting
Om 16.00 uur sluiten wij ons programma af en gaat de horeca verder met het Oranjefeest.

 

Kortom: het wordt één groot feest in Rosmalen, zorg dat je erbij bent!

 

 

Lente-activiteitAfgelopen dinsdag hadden de kinderen van 0-6 jaar een zeer geslaagde lente-activiteit. De kinderen hebben diverse spelletjes gespeeld en volop genoten. Er liep zelfs een zeer grote paashaas rond!

Wij willen alle hulpouders bedanken voor hun hulp.


 

Buitenlesdag en DaVinci.De groepen vier zijn bezig geweest met het thema Weer en Water. Aansluitend daarop zijn er in een zandbak van de onderbouw kanalen gegraven en dijken aangelegd. Er werden zelfs sluizen gebouwd met een sluiswachtershuisje .En ook de bootjes en schepen ontbraken niet! Dit gebeurde allemaal afgelopen dinsdag tijdens de buitenlesdag. Het was een groot succes. Er werd goed samen gewerkt en de kinderen waren heel erg betrokken.

Het Maxima kanaal op ’t Sparrenbos trok dan ook veel bekijks!

 

 

Kok in de klas

Enige tijd geleden kregen wij de vraag of we het leuk vonden om een kok op bezoek te krijgen. Ons antwoord was natuurlijk: Graag!  Na een tijdje in spanning te hebben gewacht, bleken wij een van de scholen te zijn die is uitgekozen om een kookles in de klas verzorgd te krijgen. En dat door een echte kok dus!

Dit gaat nu plaats vinden op maandag 8 april. De kok komt om 10.00 uur en gaat met ons 2 uurtjes aan de slag. Wat we precies gaan doen en maken weten we nog niet. Dat blijft nog even een verrassing voor iedereen.

Maar we hebben er in elk geval veel zin in en kijken er naar uit om de kok te kunnen ontvangen.

Groetjes uit groep 6a en 6b


 

De KinderLoop van SamenLoop Rosmalen

In Rosmalen, Nuland en Vinkel werken 14 basisscholen samen om alle kinderen zo passend mogelijk onderwijs te bieden. Scholen wisselen kennis uit en volgen gezamenlijk scholing om dit zo goed mogelijk te doen. Soms heeft het bieden van passend onderwijs te maken met een (tijdelijke) situatie, bijvoorbeeld bij verdriet en rouw. Helaas krijgen veel kinderen hier direct of indirect mee te maken in de basisschooljaren en vaak speelt de ziekte kanker een hoofdrol.

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 staat er in Rosmalen een bijzonder evenement gepland: de SamenLoop voor Hoop Rosmalen. Door op alle scholen aandacht te schenken aan dit evenement hopen we naast reken- en taalproblemen ook op een heel ander gebied verbinding met elkaar te vinden. De SamenLoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over een parcours wandelen. Een voorbeeld van een Samenloop is te zien in dit filmpje.
Kids in actie met de KinderLoop

Tijdens de SamenLoop laten we zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen start op 1 september om 10.00 uur de Kinderloop op het parkeerterrein hij het Rodenborch/HUB/Hazelaar. Via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle volwassenen en kinderen in Nederland die kanker hebben (gehad).  Kinderen kunnen vooraf zelf acties organiseren om geld in te zamelen. De kinderen krijgen bij inschrijving een paars SamenLoop-T-shirt. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken, een blijvende herinnering aan een bijzondere dag!


Meedoen

Via de 14 basisscholen wordt de informatie over de Kinderloop in Rosmalen gecommuniceerd, maar de scholen schrijven geen kinderen in. De kinderen moeten door een ouder/verzorger worden aangemeld, dat kan via deze link.

Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen, oud papier ophalen of zelf een andere actie bedenken. Er is van alles mogelijk! Het ingezamelde geld kan ingeleverd worden bij Pascal van Schijndel (administratie).

Zie hier meer informatie over SamenLoop Rosmalen 

Vieringen 

Verjaardagen

Za 6 april
Borre Luuk Olivier (11 jaar) - groep 7A
Jade Spierings (11 jaar) - groep 7B

Zo 7 april
Thomas Maan (9 jaar) - groep 5A

Ma 8 april
Esmee Theunissen (10 jaar) - groep 6B
Luuk Theunissen (10 jaar) - groep 6B
Juul Walstra (5 jaar) - groep 1/2D Kikkerklas

Di 9 april
Jasmijn Willems (12 jaar) - groep 8A
 Spreuk