Stel cookie voorkeur in

5 april 2018


Koningsspelen

Vrijdag 20 april gaan we er weer tegenaan, dan zijn de sportieve Koningsspelen 2018!
Dit is tevens onze sportdag, we hebben deze twee activiteiten gecombineerd. 


De groepen 1 t/m 4 worden om 8.30 uur in de klas verwacht. Zij beginnen de dag met een koningsontbijt. Daarna gaan groep 1-2 en 3 spelletjes rondom school doen. De groepen 4 gaan na het ontbijt naar de bovenbouwlocatie waar zij 4 spelonderdelen gaan spelen.
Deze ochtend sluiten we om 12.30 in de eigen klas af.De groepen 5 t/m 8 worden om 8.30 uur op Sportpark Maliskamp (hockeyclub M.H.C. Rosmalen) verwacht. Hier is geen koningsontbijt, maar gaan de kinderen meteen actief aan de gang met sportspelen. Om 12.30 uur zijn de Spelen afgelopen en mogen de kinderen weer opgehaald worden door de ouders of zelfstandig naar huis fietsen.

De kinderen die naar de BSO moeten, worden daar naartoe gebracht door een leerkracht. 
De kinderen van groep 5 t/m 8 die starten bij de VSO, worden naar het sportpark gebracht. 

Op de dag zelf is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen sportieve kleren aan hebben, waarin ze goed kunnen bewegen. Verder zullen de kinderen hun eigen eten en drinken mee moeten nemen. Drinken moet in een beker, want de kinderen hebben de gelegenheid om hun beker bij te vullen.

VOOR NOODGEVALLEN GEDURENDE DE SPORTDAG kunt u voor de groepen 5 t/m 8 Karin Rusch bereiken op telefoonnummer 06-19540232. Zij is de hele ochtend op de hockeyvelden. Voor de groepen 1 t/m 4 kunt u gewoon naar school bellen: 073-8511115.


 

Lentesafari

Op 2 april ging groep 5a op pad voor een echte "lentesafari" Het zonnetje scheen dus dat zat alvast mee! In het bos hebben we verschillende opdrachten gedaan, die met de lente te maken hebben.Zo hebben we o.a. de nieuwe knoppen aan de bomen eens goed bekeken en zijn we op zoek gegaan naar dierensporen van dieren die weer ontwaakt zijn. Ook zijn er vogels gespot en kriebelbeestjes gezocht en gevonden. Als waren niet alle dieren die we zagen een kriebelbeestje!

Klik hier om nog meer foto's te bekijken.


 

Groepen 7 naar de Moskee

We gingen met 7b en 7a naar een  Moskee Arrahma.

We kregen eerst uitleg over de vijf zuilen:
• We leerde dat de vijf zuilen een volgorde had.
• We hebben gemediteerd en gebed naar Mekka.
• Mekka is een plaats voor de islam.
•Daar staat een zwarte kubus.
• Dat is het huis van god.

Ze doen een keer in hun leven de bedevaart naar de Mekka. Maar dat mag alleen maar als je hebt betaalt en gezond bent. We hebben het oproep lied ook gehoord. En het eerste hoofdstuk uit het Koran. Het was alsof ze het zongen. Maar eigenlijk was het gewoon hun taal.

We hebben ook het verhaal gehoord van een vrouw waarom ze moslim is geworden. Ze bidden vijf keer per dag. Ze hadden ook een klein hokje maar die was wel open, daar stond de Iman die alles zei bij het gebed.

Gemaakt door: Linde en Vere 7b

 

BSO nieuws van de Papegaaien

Op dinsdag en donderdag gaan we met de Papegaaien sporten in de Hazelaar met Renske. Afgelopen dinsdag hebben we samen een heel leuk spel gedaan: slagbal, maar dan met heel veel materialen die in het veld gegooid moesten worden. De kinderen hebben enthousiast mee gedaan en goed samen gespeeld.

 

We hebben weer zin in de volgende sportactiviteit op donderdag.

Groeten van de Papegaaien
 


 

Luizenouders gezocht

DRINGENDE OPROEP

We missen nog luizenouders in Groep 7A.Na elke schoolvakantie wordt er op maandagochtend om 08.20 uur gecontroleerd in alle klassen. Dat neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Wanneer er een tussentijdse melding komt van hoofdluis, vragen we aan de gehele luizenwerkgroep wie de nacontrole kan komen doen. Dat is in principe 1 week na de melding. Dit is niet verplicht, maar vele handen maken licht werk!

Aanmelden kan bij Esther via werkgroephoofdluis@hotmail.com

 


 

Wandeldriedaagse 2018De wandeldriedaagse is een evenement voor alle kinderen uit Rosmalen. De kinderen lopen dan 3 dagen, 5 km of 10 km per dag. De deelnemers kunnen zich inschrijven op school en de kinderen krijgen dan voor de wandeldriedaagse een shirt van EC ’t Sparrenbos. U zorgt zelf dat er een begeleider voor uw kind is. Begeleiders moeten zich ook inschrijven en de kosten betalen.

De school zorgt dat er onderweg een lekker drankje voor de sportieve kinderen en ouders klaar staat. Iedereen met een volle stempelkaart krijgt op vrijdag een medaille van school. Wanneer je bij de SJV inschrijft ontvang je van de SJV de medaille.

Woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 mei Voor iedereen die het leuk vindt om te wandelen
Keuze uit 5 of 10 km kosten € 3,50 per persoon

Wij hopen op voldoende ouderhulp, zodat wij als school kunnen deelnemen.

Graag onderstaande inschrijfbrief met het geld in een gesloten envelop inleveren bij de leerkracht. Woensdag 18 april sluit de inschrijving.

Klik hier voor de inschrijfbrief PDF

Klik hier voor de inschrijfbrief WORD-document

 

Rapportmappen

Wij willen jullie vragen om de rapportmappen, die eventueel nog thuis liggen, in te leveren bij de desbetreffende leerkracht.

Graag voor de meivakantie!

 

 

Herhaling: Sparrenpodium groepen 6Op 6 april zullen alle leerlingen van de groepen 6 schitteren op het podium! Kom je ook kijken?

Van 11.00 uur -11.30 uur voeren ze een toneelstuk op, op de onderbouw locatie. Daarna tot ongeveer 12.00 uur geven ze een presentatie op de bovenbouw locatie.


 

Herhaling: Muziekavond EC 't Sparrenbos

Op donderdag 12 april is het weer zover!! Muziekavond op 't Sparrenbos.
“Het is een geweldig muzikaal feest, waarbij leerlingen van onze school van klein tot groot, alleen, samen of met andere kinderen spelen.Op donderdag 12 april van 18.30 tot 20.30 uur.

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om samen met hun ouders/verzorgers toeschouwer te zijn op deze avond! Omdat het voor onze jongste leerlingen misschien te laat wordt, mogen die in de pauze naar huis.


 

Herhaling: Rommelmarkt op EC 't Sparrenbos

De maand april staat in het teken van Koningsdag, de kleedjesmarkt


 
’t Sparrenbos organiseert op 18 april een rommelmarkt. Wij ondersteunen het goede doel

VILLA PARDOES

Waar kun je even alles vergeten?! Villa Pardoes.

Het goede doel: 

Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling.
Bestemd voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar.
Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte.
Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen.
Even alles vergeten. In een sprookjesachtige wereld!

Villa pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Een droom die uitkomt!


Jij mag met jouw kleedje ook bijdragen aan Villa Pardoes op woensdag 18 april.
Ook EC ’t Sparrenbos heeft zijn kleedje opgeruimd voor Villa Pardoes!
 
Gebruik vooral ook je eigen creativiteit!

 

Herhaling: Regionale stakingsdag vrijdag 13 april

Op vrijdag 13 april staken de medewerkers in het primair onderwijs in Noord-Brabant en Limburg.
De vakbonden hebben de medewerkers van scholen uit deze provincies opgeroepen om het werk neer te leggen.
De vakbonden organiseren de staking in overleg met de partijen van het
PO-front.
Het PO-front vindt de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt om salarissen te verhogen, te weinig en wil een betere
bekostiging voor het primair onderwijs om de gevolgen van het
lerarentekort te beperken. Om de druk op minister Arie Slob van
Onderwijs en het gehele kabinet te houden, hebben de partijen afgesproken om een estafette van acties te houden.De estafette is op 14
februari in Noord-Nederland begonnen, op 14 maart waren de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht aan de beurt. Zij hebben het ‘stokje’ doorgegeven aan de medewerkers in Noord-Brabant
en Limburg.

Standpunt Signum en EC ‘t Sparrenbos: 
Op basis van een inventarisatie onder de medewerkers weten wij inmiddels dat de actiebereidheid groot is (ca. 83%). Signum staat dan ook volledig achter deze actie. In overleg met de schoolbesturen van de Stichting Schoolbesturen Primair Onderwijs ’s- Hertogenbosch (SSPOH) hebben wij inmiddels dan ook besloten dat alle scholen op vrijdag 13 april a.s. opnieuw de deuren sluiten en medewerkers de kans krijgen om te staken voor
de toekomst van het onderwijs!

Dit betekent dus concreet dat EC ’t Sparrenbos op vrijdag 13 april gesloten is. Wij vragen u zoveel mogelijk zelf opvang voor uw kind te regelen voor deze dag. Mocht u daar onverhoopt niet toe in staat zijn, dan biedt Kanteel Sparrenbos een betaalde mogelijkheid voor opvang. U kunt voor meer informatie hierover terecht bij Tamara van Gemert tvgemert@kanteel.nl 

 

Voetbal JC
 

Opleiding nieuwe vrijwilligers in Brabant
 

Verjaardagen

Vr 6 april
Borre Luuk Olivier (10 jaar) - groep 6A
Jade Spierings (10 jaar) - groep 6B

Za 7 april
Thomas Maan (8 jaar) - groep 4A

Zo 8 april
Juul Walstra 4 jaar) - Leeuwenklas
Esmee Theunissen (9 jaar) - groep 5B
Luuk Theunissen (9 jaar) - groep 5B

Ma 9 april
Jasmijn Willems (11 jaar) - groep 7A

Do 12 april
Juliette Bormans (8 jaar) - groep 4B
Neeltje van Broekhoven (12 jaar) - groep 8B
Milan van Venrooij (8 jaar) - groep 4B


GEFELICITEERD namens team EC 't Sparrenbos!


 

Spreuk