Stel cookie voorkeur in

First LEGO League 2018

Afgelopen zaterdag deden de Newtonkids van groep 7/8 mee aan de FIRST LEGO League (FLL). Het thema dit jaar was Into Orbit. Voor het project onderdeel hebben we gekozen voor toeristische ruimtevaart met kinderen. Het team, de Sparrenbos Spacekids, heeft hier vanaf de zomervakantie met veel inzet en enthousiasme aan gewerkt. Dat werd dan wel niet met een beker beloond, maar onze juryrapporten waren supergoed en met de robot eindigden we op de 3e plek. Een knappe prestatie waar we samen heel trots op zijn!


Project

17 November hebben wij de First Lego League wedstrijd gehad. We hadden met ons project een app gemaakt om fit en gezond te blijven en tegen verveling in de ruimte voor kinderen tussen de 10 tot 14 jaar. Bij de wedstrijd zijn we bij de project jury geweest. We kwamen binnen en begonnen met de yell daarna deden we een toneelstukje. Toen begonnen we de presentatie en de jury’s vonden het duidelijk, leuk, goed georganiseerd en super enthousiast. Ze vonden ons onderzoek heel goed uitgewerkt en goed dat we met deskundigen hadden gepraat.

We zijn blij met alle hulp die we kregen en we vonden het een super leuke dag!

Frederique en Linde


De robot

We zijn zaterdag naar de FLL gegaan. En daar gingen we ook naar de robot jury. We hadden een stevige robot. Op het jury rapport hadden we veel positieve reacties gekregen. Bij de wedstrijd hadden we de eerste ronde 50 punten gekregen. En de tweede ronde hadden we 54 punten gekregen. De derde ronde was een tegenvaller want toen kregen we maar 19 punten. En toen de vierde ronde oftewel de laatste ronde. En natuurlijk last best we kregen toen 91 punten. Waardoor we op de derde plaats eindigden. We waren heel blij met de uitslag van de jury en de wedstrijd.

Quinn


Core Values

Voor de core valeus moesten we naar een jury, daar mochten de coaches en ouders niet bij zijn. We hebben daar een core values opdracht gedaan, we moesten in een kringetje gaan staan en dan moesten we door een hoepel op één been en daarbij moesten wij elkaar helpen en dat ging goed. We moesten daar ook iedereen een compliment geven, iedereen moest een compliment krijgen en niemand mocht twee complimenten krijgen. En je moest zeggen wat je had geleerd. We vonden het leuk, en het ging ook goed.

Levi