Stel cookie voorkeur in

FIRST LEGO League 2017

FIRST LEGO League 2017, een verslag van Team Flush Attack

De Robotwedstrijd
De robotwedstrijd is een wedstrijd aan een tafel waar een mat in ligt, de robot moet op de mat rijden om missies uit te voeren. De missies zijn van lego gemaakt. Voor elke missie de je hebt gedaan krijg je punten. Wie de meeste punten heeft, heeft  gewonnen. Wij hebben ook aan de wedstrijd meegedaan, dat was superleuk. We waren zenuwachtig. Maar met een groot wonder hadden we ontzettend veel punten gehaald. We kwamen in de top vier van de 31 teams. Dit was de halve finale, helaas hadden we verloren van het beste team. Dat was wel een teleurstelling. Maar dat geeft niks want het was superleuk.

Robotjury
De robotjury’s keken naar onze programma’s en ze bekeken de robot aandachtig. Wij moesten een route laten zien. De jury was ook vrolijk omdat wij héél enthousiast waren. De jury vond ons ontwerp van de robot heel goed. Toen wij zeiden dat onze robot heel sterk was vroegen ze: ‘wat gebeurt er als wij de robot laten vallen?.’ Daarop antwoorden we: ‘niks zal kapot gaan alleen was het niet goed voor het kastje waarop alle programma’s staan. Dus liet de jury de robot gelukkig niet vallen en geloofden ze ons omdat de robot er erg sterk uitzag.

De projectjury
Bij de projectjury moet je een presentatie geven over wat je met het project hebt gedaan. Elk jaar is er een ander thema, dit jaar was dat Hydro Dynamics (beweging van water). Wij hadden als probleem de borrelende wc’s. Als oplossing hadden wij een klep die maar een kant op kan, dus kan het water niet naar boven. De naam van onze oplossing is de klemklep. De jury was best streng maar uiteindelijk vonden ze het een goed idee. De presentatie met het toneelstukje vonden ze heel leuk.

De Core Values
Bij de Core Values jury moesten we een opdracht doen. De ene groep moest iets van 6 lego blokjes bouwen en de andere groep moest zonder dat ze het bouwsel zagen proberen hetzelfde te bouwen. Verder stelde ze nog allemaal vragen over hoe goed wij waren als team en of we samen met andere teams werkten. Uiteindelijk hebben we een prijs gewonnen (de inspiratie award) die is voor enthousiasme, voor je prestatie en voor samenwerking met anderen teams. Wij zijn heel blij met de prijzen. 

Als een vis in het water
Onze coach Marieke heeft samengewerkt met haar man Theo, die werkt op het Rodenborch en begeleidt daar 2 teams die ook meededen aan de FIRST LEGO League. Zij konden gewoon nog aan tafel zitten zonder ruzie te maken! Daarom hebben zij de “Als een vis in het water Award” gewonnen. Wij zijn daar enorm trots op! Onze coach stond te glunderen toen ze de prijs kreeg.