Stel cookie voorkeur in

Zindelijkheid

We gaan ervan uit dat de kinderen die naar school komen zindelijk zijn. Toch gebeurt het wel eens dat een doorgaans zindelijk kind met een natte broek thuiskomt. Dat kan de overgang van thuis naar school zijn, onhandige kle­ding, maar het is ook goed mogelijk dat uw kind (nog) niet aan de leerkracht durft te vragen of het naar de wc mag. Andere kinderen zijn zo verdiept in hun spel, dat ze vergeten om naar het toilet te gaan. Als u zoiets ontdekt, geef uw kind dan een schone broek mee naar school en bespreek dat met de leerkracht.

Sommige kinderen kunnen zichzelf op de wc nog niet voldoende hel­pen; stimuleer uw kind om zelf zijn/haar billen te poet­sen. Aangezien we geen “extra handen in de klas hebben” kan de leerkracht die verantwoordelijk is voor de gehele groep geen assistente op het toilet verrichten. Mocht het (toch) fout gaan dan zal bij een natte broek de leerkracht uw kind verschonen. Bij een broek met een grote boodschap bellen wij u op met het verzoek om de vieze broek te komen verwisselen.

Stimuleer uw kind tevens om zijn of haar knopen open en dicht te maken. Sommige kinderen kunnen al hun schoenen strikken. Een kind van die leeftijd is vaak erg trots op zijn eigen zelfstandigheid.