Stel cookie voorkeur in

Organisatie

Kinderopvang 0-4 jaar

Basisschool ’t Sparrenbos en Kanteel Kinderopvang vormen samen Educatief Centrum ’t Sparrenbos. Kanteel kinderopvang biedt binnen Educatief Centrum ’t Sparrenbos diverse opvangmogelijkheden voor kinderen van 0-13 jaar:

  • Kinderdagopvang voor 0-4 jaar
  • Peuterarrangement
  • Tussenschoolse opvang
  • Buitenschoolse opvang

Kinderen zijn de toekomst! 

Daar staan we bij Kanteel voor. In alles wat wij doen zijn wij gericht op een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Net zoals thuis maar dan anders, vaak in voorbereiding en aanvulling op het basisonderwijs. Bij Kanteel vind je een fijne uitdagende plek waar spelenderwijs ontwikkelen en leren ónze professionele verantwoordelijkheid is. Wil je meer informatie over Kanteel kinderopvang? Kijk dan op onze website www.kanteel.nl


Ben je nieuwsgierig?

Je bent altijd van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Bel ons even voor een afspraak.
Wanneer u uw kind wilt aanmelden voor het kinderdagverblijf, het peuterarrangement TSO of BSO dan kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer van Kanteel Kinderopvang: 073-8519999. Voor vragen gericht over de opvang en de dagindeling van de kinderopvang kunt u terecht bij de locatiemanager Tamara van Gemert Tel: 073 8507700 / 0636543365  Mail: tvgemert@kanteel.nl

 

Contactgegevens

Educatief Centrum 't Sparrenbos, Eikakkerhoeven 83A, 5242 KM Rosmalen
Tel: 073 8507700 / 0636543365
Mail: kdvsparrenbos@kanteel.nl

 

De babygroep

In ons kindcentrum zijn de kinderen vanaf 10 weken welkom in de babygroep of verticale groep. Hier wordt ieder kind in zijn eigen ontwikkeling begeleid en gestimuleerd. Ook is er volop aandacht voor het individuele ritme van het kind. Bij het bereiken van de leeftijd van 24 maanden zijn de kinderen vaak toe aan meer uitdaging, ander spelmateriaal en andere activiteiten. Dit is dan ook de leeftijd dat ze overgaan naar de peutergroep.

 

De verticale groep

In een verticale groep is het samenspel tussen kinderen anders dan in een groep met leeftijdsgenoten. Kinderen leren in een verticale groep om verschillende rollen te oefenen; ze groeien van jongste kind naar oudste kind. Bovendien leren kinderen al op jonge leeftijd rekening te houden met elkaar: met klein speelgoed moet je als peuter aan tafel spelen. Voor de baby’s is het belangrijk dat een kind niet te veel prikkels krijgt. Daarom zoeken we altijd bewust naar de rustmomenten en een rustige omgeving voor de baby’s. Doordat de kinderen vier jaar in dezelfde groep verblijven is dit echt een veilige vertrouwde plek voor ze en biedt het tevens de mogelijkheid samen met broertje of zusje op een groep te verblijven.

 

Het peuterarrangement

Het peuterarrangement (peuterspeelzaal) is er voor kinderen van 2,5 jaar. Binnen het peuterarrangement ontmoeten kinderen elkaar, ontdekken, spelen en ontwikkelen zij zich. Jouw kind krijgt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een ontwikkelingsgericht aanbod dat specifiek is ontwikkeld voor peuters. Pedagogisch geschoolde medewerkers begeleiden jouw kind hierbij. Samen met de onderbouw van de basisschool ontwikkelen en voeren wij dit aanbod uit.

 

Uk en Puk

Binnen het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal wordt gewerkt met de educatieve methode Uk en Puk; deze methode is ontwikkeld voor kinderen van 0-4 jaar.
Er wordt gewerkt met thema’s (bijvoorbeeld: dit ben ik!, wat heb je aan vandaag?, regen). Binnen een thema worden activiteiten uitgevoerd. De thema’s worden vastgesteld in overleg met de onderbouw van de basisschool. De activiteiten zijn bedoeld om de brede ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Alle ontwikkelingsgebieden, cognitief, taal, motoriek, sociaal-emotioneel, komen aan bod.
Zo wordt de stap naar de basisschool een stukje kleiner.

 

Peutergroep

Ook op de peutergroep hebben we een vast dagritme dat een belangrijke basis is voor de dag: eetmomenten, verzorgingsmomenten en slaaptijden wisselen we af met activiteiten. Met de wat oudere kinderen werken we vaak met thema’s die aansluiten bij hun beleving. We maken werkstukjes en praten er samen over. Als een kind aan meer toe is spelen we hier op in door bijvoorbeeld een extra moeilijke puzzel van school of een wat uitdagender knutselwerkje aan te bieden.
Natuurlijk gaan we ook naar buiten met de kinderen ,lekker buitenspelen in onze buitenruimte maar ook samen wandelen of buiten in de tuin een spelletje doen is ook een favoriete bezigheid.
Wij stimuleren kinderen om zich spelenderwijs te ontwikkelen en in hun tempo de wereld te ontdekken. Samen met andere kinderen want zij zijn de toekomst.
Binnen ons Kindcentrum staan alle groepen met elkaar in verbinding. De pedagogisch medewerkers en kinderen lopen regelmatig bij elkaar binnen, zodat iedereen elkaar goed leert kennen.
Het maakt de doorstroom naar een andere groep gemakkelijk. Ook als je kind naar de BSO gaat. Voor jou als ouder is het ook prettig om zó op een ongedwongen manier alle pedagogische medewerkers van ‘t Sparrenbos te leren kennen.

 

De 3+groep

Voor de oudste peuters hebben wij voortaan een apart groepje: Eigenwijs.
Iedere dag kunnen maximaal 8 kinderen uit de peutergroep en verticale groep, die hieraan toe zijn, meedoen aan de uitdagende activiteiten die we bij Eigenwijs bieden.
In deze 3+groep werken we samen met de leerkrachten van groep1 en 2 van de basisschool. We gebruiken hiervoor de groepsruimte van de BSO maar ook het klaslokaal van de kleuters. Spelenderwijze raken kinderen zo vertrouwd met de basisschool en wordt de stap naar de basisschool daardoor ook een stukje kleiner.