Stel cookie voorkeur in

Groep 3B

Welkom op de pagina van groep 3 

De leerkrachten in groep 3B zijn Daniëlle en Anne
 

We starten de dagen met het leren van nieuwe letters en het lezen van woorden. Daarbij maken wij gebruik van de leesmethode Lijn 3. Samen met Ben Bus gaan we op reis door de letterstad. Op deze site vindt u de doelenposters zodat u kunt zien wat wij per thema leren. Deze posters hangen ook bij de deur.

Voor kinderen die al op AVI M3-niveau lezen hebben wij een pluslijn. Deze kinderen werken aan de 
3-sterretjesstof en hebben hun eigen doelen. Wanneer uw kind deze uitdaging nodig heeft wordt u geïnformeerd door de leerkracht.

De letters die we leren lezen, leren we ook meteen met schrijfletters schrijven.

Een thema duurt 3 weken en tijdens dit thema komt ook wereldoriëntatie aan bod.

 

Naast lezen leren wij ook rekenen, dit doen we met de methode; de Wereld In Getallen. We leren de getalrij tot en met 20 en leren sommen tot 10 op te lossen. Ook hier kunt u op de doelenposters zien wat uw kind leert.

 

Het eerste halfjaar gymmen wij 1 keer in de week, op dinsdagochtend in de Hazelaar. Om de week hebben we dan les van Renske, onze vakdocent. Op woensdag hebben we altijd handvaardigheid en op vrijdag wereldoriëntatie van Lijn 3. Tijdens de lessen vreedzame school leren we hoe we zorgen dat we het allemaal prettig in de klas en op school hebben, aap en tijger helpen ons daarbij.

Op deze pagina zullen we laten weten wat we zoal doen. Wilt u meer informatie lees dan de informatiebrief

informatiebrief groep 3